Rajtol a megyei focibajnokság – a feljutás a VLS célja

  • VLS Veszprém
  • 2018.08.08
  • 06:40
Pető Tamás veszprémi nevelésű, fiatal játékosokra építkezne a hétvégén rajtoló megyei I. osztályban. A szakvezető célja egy olyan csapat magjának összerakása, amely később az NB III-ban is megállhatja a helyét.

Hiába „fogyasztott el” két edzőt is a VLS Veszprém labdarúgócsapata, nem tudta megőrizni NB III-as tagságát a 2017/18-as idényben, így a megyei I. osztályba csúszott vissza a gárda. Abba a ligába, amelyben egy-két csapat kivételével csak amatőr futballisták játszanak. Innen kell talpra állnia annak az egyesületnek, melynek utánpótlásnevelő műhelye az ország elitjébe tartozik, s amelynek egyértelműen a nemzeti bajnokságban lenne a helye.

Várhatóan a szintén NB III-as tagságra áhítozó Balatonfüreddel lesz majd óriási versenyben a bajnoki címért a VLS gárdája, de a tabella első helye sem jelent garanciát a feljutásra, hiszen a Veszprém megyei bajnoknak vélhetően osztályozót kell majd játszania a magasabb osztályú szereplésért.

Megkezdődnek a küzdelmek a megye I-ben - a VLS Almádiba látogat

A gárda nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Pető Tamás garancia lehet a magas színvonalú szakmai munkára. Játékos karrierje során légiósként is bizonyított, s az élvonalbeli Videoton FC-nél tanulhatta ki az edzői szakmát. Fiatal és karizmatikus edző, aki hosszú távon gondolkodik Veszprémben. – Most az a legfontosabb, hogy összerakjuk a csapatomat. A játékoskeret lassan összeáll, de csapatot építeni nem lehet pár hét alatt. Természetesen a bajnoki cím és a feljutás a célunk, de ennél sokkal fontosabb, hogy egy magasabb osztályban is ütőképes gárda alapjait tegyük le – húzta alá Pető Tamás, aki zömében veszprémi kötődésű fiatalokkal töltötte meg a VLS keretét.

– Támadó futballt fog játszani a VLS, amely minden meccsén arra készül, hogy uralja a játékot – tette hozzá Pető.

A gárda az előttünk álló idényben is az Egyetemi Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A tizenhat csapatos Veszprém megyei I. osztályú bajnokság nyitófordulójában (aug. 12. vasárnap, 17.00) Balatonalmádiba látogat a VLS. A hazai debütálásra pedig augusztus 17-ig (17.00) kell várnia a drukkereknek, akkor az Ajka Kristály látogat majd a bakonyi megyeszékhelyre.

A VLS Veszprém várható kerete a 2018/19-es szezonban:

Kapusok: Kis Tamás, Filipánics Bálint, Orbán Dániel.
Védők: Domján Roland, Dobsa Gergő, Gulyás Gergő, Gunther Zsolt, Felber Patrik, Rédling Csanád, Reizinger Bence
Középpályások: Simon Benjamin, Kelemen Bálint, Bencze János, Vajda Viktor, Király Dávid, Hegedüs Ábel, Horváth Ákos, Vass Szilárd, Hoffer Dávid, Gálfi Norbert
Támadók: Szabó Bence, Molnár Marcell, Csordás Máté.

Dölttel az ifjúsági csapatból felkerülő játékosok.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 6
2. Balatonfüredi FC 3
3. Tihanyi FC 3
4. Magyarpolány SE 3
5. Sümeg VSE 3
6. Gyulafirátót SE 3
7. Úrkút SK 3
8. Ajka Kristály SE 3
9. Tiac VSE 0
10. Herend 0
11. Devecser SE 0
12. Csetény SE 0
13. FC Zirc 0
14. Fűzfői AK 0
15. Várpalotai BSK 0
16. Balatonalmádi SE 0
utolsó módosítás tegnap 00:01
tovább »