Rajtol a megyei focibajnokság – a feljutás a VLS célja

  • VLS Veszprém
  • 2018.08.08
  • 06:40
Pető Tamás veszprémi nevelésű, fiatal játékosokra építkezne a hétvégén rajtoló megyei I. osztályban. A szakvezető célja egy olyan csapat magjának összerakása, amely később az NB III-ban is megállhatja a helyét.

Hiába „fogyasztott el” két edzőt is a VLS Veszprém labdarúgócsapata, nem tudta megőrizni NB III-as tagságát a 2017/18-as idényben, így a megyei I. osztályba csúszott vissza a gárda. Abba a ligába, amelyben egy-két csapat kivételével csak amatőr futballisták játszanak. Innen kell talpra állnia annak az egyesületnek, melynek utánpótlásnevelő műhelye az ország elitjébe tartozik, s amelynek egyértelműen a nemzeti bajnokságban lenne a helye.

Várhatóan a szintén NB III-as tagságra áhítozó Balatonfüreddel lesz majd óriási versenyben a bajnoki címért a VLS gárdája, de a tabella első helye sem jelent garanciát a feljutásra, hiszen a Veszprém megyei bajnoknak vélhetően osztályozót kell majd játszania a magasabb osztályú szereplésért.

Megkezdődnek a küzdelmek a megye I-ben - a VLS Almádiba látogat

A gárda nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Pető Tamás garancia lehet a magas színvonalú szakmai munkára. Játékos karrierje során légiósként is bizonyított, s az élvonalbeli Videoton FC-nél tanulhatta ki az edzői szakmát. Fiatal és karizmatikus edző, aki hosszú távon gondolkodik Veszprémben. – Most az a legfontosabb, hogy összerakjuk a csapatomat. A játékoskeret lassan összeáll, de csapatot építeni nem lehet pár hét alatt. Természetesen a bajnoki cím és a feljutás a célunk, de ennél sokkal fontosabb, hogy egy magasabb osztályban is ütőképes gárda alapjait tegyük le – húzta alá Pető Tamás, aki zömében veszprémi kötődésű fiatalokkal töltötte meg a VLS keretét.

– Támadó futballt fog játszani a VLS, amely minden meccsén arra készül, hogy uralja a játékot – tette hozzá Pető.

A gárda az előttünk álló idényben is az Egyetemi Stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A tizenhat csapatos Veszprém megyei I. osztályú bajnokság nyitófordulójában (aug. 12. vasárnap, 17.00) Balatonalmádiba látogat a VLS. A hazai debütálásra pedig augusztus 17-ig (17.00) kell várnia a drukkereknek, akkor az Ajka Kristály látogat majd a bakonyi megyeszékhelyre.

A VLS Veszprém várható kerete a 2018/19-es szezonban:

Kapusok: Kis Tamás, Filipánics Bálint, Orbán Dániel.
Védők: Domján Roland, Dobsa Gergő, Gulyás Gergő, Gunther Zsolt, Felber Patrik, Rédling Csanád, Reizinger Bence
Középpályások: Simon Benjamin, Kelemen Bálint, Bencze János, Vajda Viktor, Király Dávid, Hegedüs Ábel, Horváth Ákos, Vass Szilárd, Hoffer Dávid, Gálfi Norbert
Támadók: Szabó Bence, Molnár Marcell, Csordás Máté.

Dölttel az ifjúsági csapatból felkerülő játékosok.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 44
2. Balatonfüredi FC 43
3. Úrkút SK 37
4. Tihanyi FC 36
5. Ajka Kristály SE 32
6. Balatonalmádi SE 29
7. Gyulafirátót SE 24
8. Fűzfői AK 18
9. Várpalotai BSK 18
10. Tiac VSE 17
11. Magyarpolány SE 17
12. Csetény SE 16
13. Devecser SE 15
14. Sümeg VSE 15
15. Herend 11
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. február 03. 20:49
tovább »