Idei legjobbjával sem fért be az elődöntőbe Kéri

  • atlétika
  • 2018.08.07
  • 11:49
  • MTI/vehirsport.hu
A 800 méteres síkfutás selejtezőben ért véget Kéri Bianka számára az Európa Bajnokság.

A Sportolj Velünk SE középtávfutója, Kéri Bianka hiába érte el idei legjobb eredményét (2:03.44) a berlini atlétika Európa-bajnokság keddi selejtezőjében, csak az utolsó helyen ért célba futamában. A veszprémi kiválóság összesítésben a 22. helyen zárta a kontinensviadalt.

Az SVSE futója bátor taktikát választott, a rajt után élre állt és másfél körön át vezette a mezőnyt. Az utolsó 200 méteren azonban a többiek - akik mindannyian jobb idővel rendelkeztek a magyar atlétánál - sorra lehajrázták, s végül utolsóként ért célba. A célba érkezés után sokáig nem tudott megszólalni, a rosszullét kerülgette, annyira kifutotta magát. Elmondta, egyéni csúcsot (2:02.39 p) akart futni, ezért kezdett erősen, mert azzal az idővel lett volna esélye a továbbjutásra – derül ki MTI helyszíni tudósítójának beszámolójából.

Edzője, Tóthné Stupián Anikó elégedett volt tanítványa teljesítményével. – Az erőviszonyokat figyelembe véve, ebben a versenyzésben most az idei legjobb eredmény teljesítése lehetett Bianka célja. Ez pedig sikerült. Nem lehetünk csalódottak, a következő világversenyen azonban szeretnénk középdöntőbe kerülni – mérlegelte tanítványa futását Tóthné Stupián Anikó a vehirsport.hu megkeresésére.