Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idei legjobbjával sem fért be az elődöntőbe Kéri

2018. augusztus 7. 11:49 // Forrás: MTI/vehirsport.hu
A 800 méteres síkfutás selejtezőben ért véget Kéri Bianka számára az Európa Bajnokság.

A Sportolj Velünk SE középtávfutója, Kéri Bianka hiába érte el idei legjobb eredményét (2:03.44) a berlini atlétika Európa-bajnokság keddi selejtezőjében, csak az utolsó helyen ért célba futamában. A veszprémi kiválóság összesítésben a 22. helyen zárta a kontinensviadalt.

Az SVSE futója bátor taktikát választott, a rajt után élre állt és másfél körön át vezette a mezőnyt. Az utolsó 200 méteren azonban a többiek - akik mindannyian jobb idővel rendelkeztek a magyar atlétánál - sorra lehajrázták, s végül utolsóként ért célba. A célba érkezés után sokáig nem tudott megszólalni, a rosszullét kerülgette, annyira kifutotta magát. Elmondta, egyéni csúcsot (2:02.39 p) akart futni, ezért kezdett erősen, mert azzal az idővel lett volna esélye a továbbjutásra – derül ki MTI helyszíni tudósítójának beszámolójából.

Edzője, Tóthné Stupián Anikó elégedett volt tanítványa teljesítményével. – Az erőviszonyokat figyelembe véve, ebben a versenyzésben most az idei legjobb eredmény teljesítése lehetett Bianka célja. Ez pedig sikerült. Nem lehetünk csalódottak, a következő világversenyen azonban szeretnénk középdöntőbe kerülni – mérlegelte tanítványa futását Tóthné Stupián Anikó a vehirsport.hu megkeresésére.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.