Fiatalos lendülettel törnének az NB I-be

  • Veszprémi KKFT
  • 2018.08.02
  • 12:24
  • Veszprémi Kézilabda Kft.
Magas hőfokon zajlik a közös munka a Veszprémi Kézilabda Kft.-nél. A csapat a feljutást célozta meg a hamarosan rajtoló NB I/B Nyugati csoportjában, ehhez először az alapokat kell lefektetni a fiatal magyar tehetségre építő gárdánál.

Mint emlékezhetünk rá: az együttes tavasszal negyedik lett az NB I/B Nyugati csoportjában, ami – kiváltképp az őszi teljesítményük tükrében – remek eredménynek tekinthető. A sportolók azóta túlvannak a megérdemelt nyári pihenőjükön, ám ahogy arról a minap beszámoltunk, a klub elöljáróinak kevés idejük volt lazítani, lévén, a holt idényben együttműködési megállapodást kötöttek a Telekom Veszprémmel. A világhírű „nagytestvér” szerepvállalása új erőt és motivációt adhat az egyesület felnőtt-társaságának.

Alaposan átalakult a nyáron a VKKFT kerete

Ami biztos, a játékoskeretben az érkezők többen vannak, mint a távozók. A felsorolásunkat kezdjük az utóbbiakkal: nyáron Andorka Gábor és Márton Balázs a PLER-Budapesthez, Kreisz Márk a Százhalombattai KE-hez, Haszilló Gergő a Vecsési SE-hez, Csíki Bence pedig egy alacsonyabb osztályú külföldi gárdához igazolt.

Az alakulathoz három kapus jött: Holló Márk (Gyöngyösi KK), Anderlik Csaba (Nemzeti Kézilabda Akadémia) és Nagy Barnabás (Telekom Veszprém). Hozzájuk hasonlóan ősztől a mieink szerelését viseli Bárdos Gergő (KK Ajka, balátlövő), Kristóf Mátyás (Telekom Veszprém, irányító), Somogyi Bálint (NEKA, irányító), Szeitl László és Priczel Bence (mindkettő Dabasi KK, beállók), Csernai Róbert (MOL-Pick Szeged, beálló), Kurucz Máté (Telekom Veszprém, jobbátlövő), illetve Gyene Norbert (Orosházi FKSE-Linamar, jobbszélső). Remélhetőleg mindnyájan, s hosszú távon megfelelnek az elképzeléseknek. A keret létszáma mindazonáltal arra utal, hogy nőhetnek a variációs lehetőségeik.

A tervek megvalósítását illetően még a munka elején járnak Éles Benedekék, akik előtt nehéz feladat és hosszú út áll. Az építkezés mondhatni új alapokról történik. A cél fejlődni, a szezonkezdetre összeérni. Miután a „régiek” gyorsan befogadták az újakat, jó esély van arra, hogy a szakmai stáb a másodosztály szeptember közepi rajtjára remek – és persze ütőképes – közösséget alakítson ki. Természetesen sokat kell még dolgozniuk azért, hogy igazán jók legyenek, de mivel mindenki hasznára lenne a csapatnak (…minél több időt töltene a pályán), jó és harcos „brigád” körvonalai rajzolódnak ki. Mint megtudtuk: eddig nem lehet panasz a spílerek hozzáállására, egytől-egyig kitettek magukért. Próbálnak megfelelni a körülményeknek, így a felkészítőik bátran tesztelhetik a képességeiket. Igaz, egyelőre „csak” az egymás elleni párharcok során. Az edzéseken „elkapott” képkockák arról árulkodnak, hogy már várják az évadnyitót, ám addig még sok víz lefolyik a Séden…

Most a fizikai tréningek vannak a középpontban – Németh Richárd edző irányításával elsősorban az erőnléti feladatokra koncentrálnak –, a taktikai elemek csak később kerülnek terítékre. A védekezésen most is nagy hangsúly lesz, abban tovább kell javulni, mint ahogy sokat kell iparkodni a gyors lerohanások és a felállt védelem elleni támadások kivitelezésén is. Az egyik legfontosabb elem, hogy a bajnokikon hatvan percig összpontosítsanak.

Ahogy a játékoskeret, úgy a felkészülést illetően is elfogytak a kérdőjelek. Füleki Áronék a héten a királynék városában dolgoznak, naponta háromszor tréningeznek: délelőtt futnak és konditermi munkát végeznek, míg délután következnek a labdás foglalkozások. Nemsokára elutaznak egy csehországi edzőtáborba, majd ott első osztályú hazai, lengyel és szlovák ellenfelek társaságában részt vesznek egy rangos teszttornán. Később elindulnak a NEKA rendezvényén is, majd házigazdái lesznek az immár hagyományos nyárvégi seregszemléjüknek a Március 15. utcai csarnokban.

Vágó Attila vezetőedző tanítványai szeretnék átlépni az árnyékukat, de tudják, mindenért keményen meg kell dolgozniuk – sok tapasztalatra van még szükségük. A trénereik tisztában vannak azzal, hogy az elkövetkező hetekben miben kell fejlődniük. Ha erre gondolunk, akkor az esetükben igenis van realitása az élvonalnak (…etekintetben az Agrofeed ETO-SZESE és a Váci KSE lehet a nagy ellenlábasuk), megint más kérdés, hogy nem minden áron. Vagyis nem történik tragédia, ha csak két év múlva váltanak jegyet az NB I-be…

Tabellák
Férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2018/19
1. Váci KSE 18
2. Agrofeed ETO-SZESE 17
3. NEKA 17
4. Szigetszentmiklósi KSK 14
5. Tatai AC 9
6. Veszprémi KKFT 9
7. Telekom Veszprém U21 8
8. Pécsi VSE 8
9. Balatonfüredi KSE U21 8
10. Budai Farkasok NKFT 7
11. Tunsgram SE Nagykanizsa 5
12. Százhalombattai KE 0
utolsó módosítás 2018. december 02. 20:46
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 18
2. Vardar Szkopje 13
3. Kielce 12
4. Telekom Veszprém 12
5. Rhein-Neckar Löwen 12
6. IFK Kristianstad 5
7. Meskov Breszt 5
8. Montpellier 3
utolsó módosítás 2018. december 06. 22:13
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 28
2. Telekom Veszprém 20
3. Grundfos Tatabánya KC 19
4. Csurgói KK 18
5. Balatonfüredi KSE 16
6. FTC 14
7. HE-DO B. Braun Gyöngyös 13
8. Sport36-Komló 13
9. DVTK-Eger 8
10. CYEB Budakalász 6
11. Dabasi KC VSE 6
12. Ceglédi KKSE 6
13. Mezőkövesdi KC 3
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás tegnap 20:08
tovább »
Női kézilabda NB II Dél-nyugati csoport, 2018/19
1. Csurgói NKC 20
2. Kozármisleny SE U22 20
3. Siófok KTC KFT U22 16
4. Hévízi SK 14
5. Marcali VSZSE 11
6. Veszprém Pannon SE 11
7. BBSC Balatonboglár 10
8. PEAC 9
9. Bajnok DSE Nemesvámos 7
10. Duna-Pent NKSE 6
11. Tolna KC 4
12. Tamási KC 4
utolsó módosítás tegnap 20:25
tovább »