Új színek, sportszergyártó és játékosok; de a cél változatlan

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.07.30
  • 18:11
Öt új játékossal erősített a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém másodosztályú kosárlabdacsapata, amely az előttünk álló idényben is az élvonalba jutást célozza meg.

A másodosztályú bajnokság előző kiírásának negyedik helyezettje három játékosától búcsúzott el nyáron: Hegedűs Gergely Oroszlányra, Kovács Soma a szigetszentmiklósi BKG-hoz igazolt, Simon László pedig befejezte pályafutását – hangzott el a veszprémi kosarasok hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Naményi Miklóstól, a klub ügyvezető igazgatójától.

Naményi Miklós: idén is a bajnoki cím a cél

A sportvezető az új igazolások ismertetése előtt egy másik szembetűnő változásról számolt be. – Egy város, egy szín. Nem hiszem, hogy a Telekom Veszprém kékre váltana miattunk, ezért úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban piros-szürkében fogunk pályára lépni – árulta el Naményi Miklós, aki döntést marketing okokkal magyarázta. A gárda sportszergyártót is váltott: mostantól a nemrégiben debütáló 2Rule felszereléseiben lépnek pályára a Mérész-legények.

A szakmai stáb is tovább bővült a nyár folyamán: Csorvási Levente játékosmegfigyelőként tevékenykedik a klubnál. S mint megtudtuk, az idei erősítések is az ő szemüvegén keresztül kerültek a klub látókörébe. Kerkai Ákost a tavalyi NB I/B-s bajnok TF-től, Madár Andrást az Oroszlánytól, Szabó Pétert Hódmezővásárhelyről, Kovács Ádámot pedig Szegedről igazolta le a Veszprém. Az együttes kötelékeihez tartozik továbbá az U20-as válogatott Völgyi Marcell is, de a korábbi veszprémi Naményi Márk és Szűcs Péter is hazatért. – Ezzel a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém játékoskerete véglegesnek tekinthető – húzta alá Mérész Csaba vezetőedző, akit megerősített székében a klub vezetősége. Az első csapat szakmai stábjához csatlakozik Lőrincz Alex is, aki eddig az egyesület utánpótlásában dolgozott.

A Hoya új szerzeményei: Madár András, Szabó Péter, Kovács Ádám és Kerkai Ákos

A cél továbbra is a dobogó legfelső foka Veszprémben – jelentették ki az asztalnál ülő felek egyetértésben. – Idén nehezebb lesz bajnokságot nyerni, mint tavaly. Négy-öt csapat fog harcolni a bajnoki címért – fűzte hozzá Mérész Csaba.

A sajtótájékoztató záró akkordjaként Bácskai László, a Hoya szemüveglencse gyártó cég képviseletében bejelentette, hogy továbbra is névadó szponzorként állnak az együttes mögé.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 47
2. MAFC 44
3. OSE Lions 41
4. BKG-Príma SE 39
5. Nyíregyháza Blue Sharks 39
6. Vasas Akadémia 36
7. Budapesti Honvéd SE 35
8. BUDAFOK 33
9. MTK Törökbálint 31
10. MEAFC-Miskolc 31
11. PVSK-Kronosz Kiadó 30
12. Nagykőrösi Sólymok KE 30
13. OMNIA Pub & Food Békés 27
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 26
utolsó módosítás 2019. március 18. 11:12
tovább »