Idővel két NB I-es kézicsapata lehet Veszprémnek

  • Telekom Veszprém
  • 2018.07.27
  • 19:14
A 2018/19-es szezon végén megkezdődhet a Veszprém Aréna bővítése, így átmenetileg a fővárosban játszhatja BL-meccseit a Telekom Veszprém. Vranjes kerete immáron végleges.

Együttműködési megállapodást kötött a rekordbajnok Telekom Veszprém és az NB I/B-ben szereplő Veszprémi KKFT – hangzott el azon a péntek délutáni kerekasztal-beszélgetésén, amelyen a Telekom Veszprém klub- és szakmai vezetése, valamint Éles József egykori világválogatott kiválóság tájékoztatta a sajtó meghívott képviselőit.

Két NB I-es kézilabdacsapata lehet Veszprémnek

A pénteken bejelentett megállapodás lényege, hogy az Éles József vezette Veszprémi KKFT a Telekom Veszprém utánpótlásbázisának legtehetségesebbjeivel erősítheti meg keretét. A cél, hogy a gárda – amely hamarosan új nevet kaphat – a következő években kiharcolja az NB I-es tagságot, majd sátrat is verjen az első osztályban. Ebből aztán a veszprémi kézilabdasport mellett a nemzeti együttes is profitálhatna.

A Veszprémi KKFT ügyvezető igazgatója, Éles József egyedülálló lehetőségnek nevezte a „fúziót”, amely megoldást kínál egy régóta fennálló problémára. Mostantól ugyanis nem kell szélnek ereszteni az ország különböző pontjaira azokat a tehetségeket, akik a bakonyi utánpótlásból kikerülve még nem érik el a felnőtt Telekom szintjét.

Néhány éven belül akár két NB I-es csapatnak is szurkolhatunk

A Telekom kézilabdacsapatát működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Csík Zoltán hangsúlyozta: lehetőséget, jövőképet adnak a fiataloknak. Mint fogalmazott, élesben, nyomás alatt fejlődhetnek a tehetségek, akik előtt ott lebeghet az élvonalbeli szereplés lehetősége.

Az ígéret szerint kizárólag magyar játékokból álló gárda szakmai vezetője Gulyás István lesz, a vezetőedző posztot pedig továbbra is Vágó Attila tölti be. Élesék egyébként eddig sem tétlenkedtek, máris leigazolták az egyaránt veszprémi nevelésű Priczel Bencét, Gyene Norbertet, Szeitl Lászlót, valamint Holló Márkot.

A Telekom Veszprém U20 indulását nem befolyásolja a változás, amely jövőre is részt vesz az NB I/B küzdelmeiben. Az is elhangzott, hogy a két másodosztályú klub között kétirányú lesz a játékosmozgás.

A fővárosban játszhatja BL-meccseit a klub

Mint ismert, Magyarország és Szlovákia közösen elnyerte a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát. A tervezett helyszínek között van a Veszprém Aréna is, amelyet azonban bővíteni szükséges a mérkőzések megrendezéséhez. Csík Zoltán elmondta, hogy a tervek szerint a 2018/19-es idény utolsó hazai meccse után megkezdődhet az aréna tetőszerkezetének bontása. Nagyjából 3000 férőhellyel bővülhet a létesítmény, amely mellett egy munkacsarnok is létesülhet. A 2019/20-as idényben biztosan nem lesz játékra alkalmas az aréna, a kézilabdacsapat tehát máshol lesz kénytelen fogadni majd ellenfeleit. A Bajnokok Ligájában vélhetően Budapesten szerepelhetnek az „Építők”, de a konkrét elképzelések még kidolgozásra várnak. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a költözés átmeneti lesz. Amint felépül az aréna, természetesen ismét birtokba veszi azt a csapat.

Vranjes: ez már az én csapatom

Ljubomir Vranjes gárdája jövő hétfőn Hollandiában kezdi meg a felkészülést az előttünk álló idényre. – Ez már az én csapatom lesz, amely az én elképzelésim szerint fog játszani. Úgy vélem, hogy az öt újoncunk könnyedén be fog illeszkedni. Elégedett vagyok a keret összetételével. Noha az nehézséget jelenthet, hogy a balátlövő posztján sokan, jobbátlövőben viszont kevesen vagyunk. A nagy téttel bíró meccseken a tavalyinál jobb teljesítményt várok – húzta alá a tréner, aki már tisztán látja azokat a pontokat, ahol fejlődni szeretne együttesével.

A szakember háromféle védekezési szisztémát szeretne alkalmazni: egy zárt és egy nyitott hatos falat, valamint egy nyitott öt plusz egyest. A tréner kapusposzton jelentős előrelépést vár az előző szezonhoz képest. A rutinos Sterbik Árpád és Mikler Roland mellett a négy éve Veszprémben pallérozódó huszonkét esztendős szerb Aleksandar Djurdjevicre is számít. Jobbátlövőben pedig a fiatal Lev Szuharev tehermentesítheti a bajnokságban Nagy Lászlót és Kent Robin Tönnesent.

A vehirsport.hu kérdésre elhangzott, hogy a keret végleges. Távozók tehát már nem lesznek, érkező pedig csak sérülés esetén lehet.

Bl-döntősök ellen készülnek

A bakonyiak pénteken orvosi vizsgálaton vettek részt, hétfőn pedig Hollandiába utaznak egyhetes alapozásra. Első nyilvános felkészülési meccsükön augusztus 10-én a Balatonfüredet fogadják. Augusztus 16-tól Győrben edz a társaság, ahol 18-án a Tatabányával csap össze (a mérkőzés előtt a BL-címvédő Győr és a Siófok női együttese csap össze). Némi szusszanást követően 23-ig ismét a bakonyi megyeszékhelyen gyakorolnak a fiúk. Innen a franciaországi Strasbourgba repülnek, az Eurotournoi felkészülési viadalon a legutóbbi BL-kiírás két finalistájával, a Nantes és a Montpellier alakulatával mérkőznek meg a csoportban. Augusztus 31-én a Celjét fogadják edzőmeccsen, a bajnokságot pedig szeptember 5-én a Csurgó vendéglátójaként kezdik.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 43
2. Telekom Veszprém 34
3. Grundfos Tatabánya KC 28
4. Balatonfüredi KSE 26
5. Csurgói KK 25
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 22
7. RotaChrom Dabas 17
8. Sport36-Komló 17
9. FTC 16
10. DVTK-Eger 12
11. Mezőkövesdi KC 11
12. Ceglédi KKSE 11
13. CYEB Budakalász 10
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2019. március 21. 13:10
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 24
2. Telekom Veszprém 20
3. Vardar Szkopje 19
4. Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen 14
6. Meskov Breszt 9
7. Montpellier 7
8. IFK Kristianstad 5
utolsó módosítás 2019. március 10. 20:28
tovább »