Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Ketten utaztak a junior vb-re

2018. július 18. 10:18 // Forrás: VEDAC
Életük első komoly nemzetközi versenyén, Tamperében az U20-as atlétikai világbajnokságon becsülettel helyt álltak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) versenyzői.

A tamperei junior vébére két VEDAC-os sportoló szerzett kvótát. Czeller Gábor – aki a vb-részvételt óriási csatában harcolta ki – a férfi kalapácsvetők között 66.30 méteres eredménnyel nyolcadik lett a selejtező csoportjában, s ezzel sajnos nem tudott továbblépni a tizenkettes fináléba.

Az atlétikában még viszonylag járatlan, a gerelyhajításban szárnyait bontogató Máté Fanni Szabina nem tudta legjobbját hozni a vb selejtezőjében, de ez érthető is, hiszen kevés versenytapasztalattal rendelkezik. A 43.44 méteres eredménnyel a selejtező csoportjában a tizenkettedik lett, és nem jutott be a döntőbe.

Máthé Fanni SzabinaMáthé Fanni Szabina

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, egyáltalán nem elégedetlen, az ifjú sportolók az erős mezőnyben megállták a helyüket.

– Czeller Gábornak hosszú út vezetett a vébé részvételig, bebizonyította, hogy nagyon nehéz helyzetben is tud küzdeni. Megérdemelten vett részt a világbajnokságon, amire ő és mi is büszkék lehetünk. Máté Fanniról tudni kell, hogy nemcsak remek gerelyhajító, hanem kitűnő kézilabdázó is. Augusztus végén teszi át a székhelyét Veszprémbe, és attól fogva sokkal több ideje marad a gerelyhajításra is. Úgy is fogalmazhatnék, a következő szezontól indul majd az atlétikai karrierje. Ez a vébé viszont azért volt fontos számára, hogy tapasztalatot szerezzen, és bekerüljön a nemzetközi vérkeringésbe. Jövőre már komolyabb előrelépést várunk tőle – fogalmazott a szakvezető.

Török Krisztián kitért Aranyi Ferencre is, akit az év elején igazolt le a VEDAC, de az EYOF-győztes diszkoszvetőnek nem sikerült kiharcolnia a világbajnoki részvételt.

– Az idén érettségizett fiatalember nagyon igyekezett, ám azt tudni kell, hogy a tanulmányai miatt havonta egy hétvégét tudott Veszprémben tölteni. Szeptembertől már a Pannon Egyetem hallgatója lesz, így a mndennapi edzéseken is részt tud venni. Más világba csöppen majd, ám ő nagy reménységünk, és szerintem sokkal jobb eredményre is képes, mint amit a tavasszal mutatott – húzta alá.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.