Nem nevezett a futsal NB I-be a címvédő Rába ETO

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.07.17
  • 13:37
  • MTI
Biztossá vált, hogy a címvédő és nyolcszoros magyar bajnok Rába ETO nem indul az élvonalbeli futsalbajnokság következő idényében.

A kisalfold.hu információ szerint a Rába-parti együttes - mely a hétfő déli határidőig nem adta le nevezését az NB I-re - 400 millió forintos adósságot halmozott fel az elmúlt években.

"A győriek spanyol trénere, Javi Rodríguez a csapattól már korábban, a stábtól múlt pénteken búcsúzott el" - mondta a lapnak Zsiray László nemzetközi igazgató.

Óriási csatákat vívott egymással a közelmúltban a Veszprém és a Győr

Az ETO az elmúlt kilenc évben nyolcszor hódította el a magyar bajnoki címet, s hétszer lett itthon kupagyőztes. A nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában idén érte el legnagyobb sikerét, ugyanis első magyar együttesként szerepelhetett a sorozat négyes döntőjében.

A futsalcsapat utánpótláskorú játékosainak sorsa - a klubban az U7-estől kezdve az U20-as korosztályig bezárólag mintegy 130 gyerek teremfutballozott - egyelőre nem dőlt el, elképzelhető, hogy ők az ETO színeiben szerepelhetnek tovább - írja a honlap. A felnőtt együttes játékosai közül többeknek már van új klubja, de több volt győri futsalos jövője még kérdéses.

A kisalfold.hu szerint a győriek NB I-ben megüresedő helyét a másodosztályból fel nem jutottak közül a legjobb helyen végzett Szigetszentmiklós veheti át.