Hatvanadik alkalommal rendezik meg a Balaton Bajnokságot

  • atlétika
  • 2018.07.17
  • 10:10
  • VEDAC
Az idén hatvanadik alkalommal rendezheti meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot.

Németh Attila, a klub ügyvezetője elomondta, az idén már közel harminc rendezvényt szervezett az egyesület, de sportszakmai szempontból a Balaton Bajnokság kiemelkedik ezek közül. – Most a legfontosabb számunkra az, hogy megfelelő színvonalon megrendezzük a Balaton Bajnokságot, erre fókuszálunk. Ugyan a hatvanas szép kerek szám, ám mi jövőre szeretnénk igazán nagy ünnepséget csapni, mert remélhetőleg akkor már az új pályán, méltó körülmények között tarthatjuk meg az egyik legfontosabb versenyünket – nyilatkozta a sportvezető.

Archív fotónk az 59. Balaton Bajnokságról

– Miután a felnőtt EB-re még mindig lehet szintet teljesíteni, és a Balaton Bajnokság remek lehetőség az erőfelmérésre is, ezért rangos mezőnyre számítunk. Saját sportolóink közül Orbán Éva kalapácsvetőre figyelünk kiemelten, akinek még mindig megvan az esélye a kontinensviadalon való részvételre. Ehhez azonban a 69 méteres szintet meg kell dobnia. Bízunk benne, hogy Évi hazai pályán remekelni tud, jó ómen, hogy korábban ugyanezen a versenyen már olimpiai szintet is teljesített – húzta alá Németh Attila.

A Balaton Bajnokságon több szám beleszámít a Szuper Liga sorozatba is, de junior és ifjúsági liga viadalokat is tartanak majd.

Az idén először kétnapos lesz a megmérettetés. Pénteken tartják ugyanis a Kis-Balaton Bajnokság versenyeit. Itt az U11-U13-as korosztály mutathatja meg tudását, felkészültségét, erejét a különböző számokban.

Július 21-én, szombaton a Balaton Bajnokság a férfi junior diszkoszvetéssel indul 11.45 órától. A hivatalos megnyitót 15.50 órakor tartják, az utolsó szám a férfi 5000 méter lesz, amelynek rajtját 20.30 órára időzítették a szervezők.