Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bravúrosan szerepeltek a fiatal veszprémi atléták

2018. július 17. 9:25 // Forrás: SVSE, VEDAC
A Sportolj Velünk SE (SVSE) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) újonc és serdülő korú tanítványai összesen tizenöt éremmel tértek haza a hétvégi országos bajnokságról.

Miskolc városa adott otthont az országos atlétikai újonc és serdülő bajnokságnak a hétvégén. A VEDAC-osok kitettek magukért: öt bajnoki cím mellett, egy második és három harmadik hely „került a zsákjukba”.A Sportolj Velünk SE atlétái is remekeltek, két bajnoki címet is hazahoztak, de ezüst- és bronzéremből is duplázni tudott az egyesület.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője komoly fegyverténynek nevezte, hogy mindhárom szakágban (dobó, futó, ügyességi) sikerült bajnoki címet aratniuk. Ez a külön bravúr egyébként csak a VEDAC-nak jött össze a versengő egyesületek közül. Kövér Fanni gerelyhajításban (78.37) és diszkoszvetésben (35.97) is első lett. Az újonc korosztály versenyzője, Dósa Jázmin két egyéni csúcsot is produkált a hétvégén: a gerelyhajítást 34.20 méteres teljesítménnyel nyerte, diszkoszvetésben pedig bronzérmet ért 25.95 méteres dobása.

Dósa Jázmin, Mozsdényi Dávid (edzőjük), Kövér FanniDósa Jázmin, Mozsdényi Dávid (edzőjük), Kövér Fanni

Poharánszki Anna az idősebbek korcsoportjában szerzett bajnoki címet 5.83 méteres távolugrásával. Rédling Renáta is kétszer állhatott dobogóra, méghozzá mindkétszer egyéni csúcsot követően: 2000 méteren (6:59.08) első, 1000 méteres akadályfutásban (3:18.47) második lett az újoncoknál.

Csatári Jázmin szintén egyéni csúcsot dobott (53.97), ezúttal a harmadik helyhez volt elég teljesítménye a serdülők kalapácsvető számában. Szemán Kitti is ebben a korosztályban versenyzett, 1500 méteres síkfutó számában a harmadik helyen futott célba, s zárta bronzéremmel a VEDAC eredménysorát (5:00.01).

A serdülő lányok 1500 méteres akadályfutó számában két SVSE-s atléta is dobogóra állhatott: Varga Gréta (4:59,79) elsőként, Koncz Kata (5:21,67) a harmadik helyen ért célba. A serdülő fiúk mezőnyében is volt tanítványa Tóthné Stupián Anikónak: Tóth Márton a második helyen zárt (4:39,91).

Varga Gréta, Tóthné Stupián Anikó, Koncz KataVarga Gréta, Tóthné Stupián Anikó, Koncz Kata

A vasárnapi napon 3000 méteres akadályfutásban is remekelt az SVSE: a serdülő fiúknál Tóth Márton bajnoki címnek, Varga Gréta pedig ezüstéremnek örülhetett. Mindketten új egyéni csúcsot állítottak fel a viadalon.

Szintén az SVSE színeiben versenyzett, s lett harmadik a serdülők között Dabosi Marcell, aki a 300 méteres távon remekelt (38,45).

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. ma 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.