A győztes mentalitást keresi

  • VLS Veszprém
  • 2018.07.12
  • 14:14
A héten kinevezett Pető Tamás hosszú távra tervez a VLS Veszprém labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként.

Mint arról korábban beszámoltunk, Pető Tamás vette át a megyei I. osztályra készülő VLS Veszprém szakmai irányítását. A korábbi válogatott labdarúgó számára nem lehet ismeretlen a királynék városa, hiszen labdarúgóként és másodedzői szerepkörben is dolgozott már itt.

Adódik a kérdés, miért épp a megyei bajnokságot választja az a tréner, aki beugróként az élvonalbeli Videotont is irányította nemrégiben. – A klub vezetősége hosszú távú stratégiában gondolkodik, itt több évre tervezhetek. Egy olyan felnőtt gárda alapjait szeretnénk most lerakni, amely jövőképként szolgálhat majd a városban futballozó fiatalok számára – világított rá döntése hátterére a tréner.

Pető Tamás szerint rutint képviselő focisták nélkül öngyilkosság lenne belevágnia munkába

Egy olyan labdarúgó hagyományokkal rendelkező városnak, mint Veszprém, a megyei ligánál magasabb szinten lenne a helye. Így látja ezt a klub legnagyobb támogatója, Veszprém város vezetése, a klubvezetőség, a szurkolók és Pető Tamás is, aki ennek ellenére sem tud garanciát vállalni arra, hogy rögtön az első szezonjában visszarepíti az NB III-ba a VLS-t.

– Mindent a nulláról kell kezdenünk, egy teljesen új csapatot kell építenünk. A játékoskeretünket is újra kell gondolni, így felelőtlenség volna bármilyen ígéretet tenni. Az előttünk álló szezonban is az lesz a célunk, hogy bajnokok legyünk és kiharcoljuk a feljutást. Nekünk azonban most az a feladatunk, hogy kialakítsunk egy olyan csapatot, amely hosszú távon is komoly célokért küzdhet – árulta el Pető Tamás, aki játékosként és másodedzőként is számít a gárda rutinos alakjára, Gunther Zsoltra.

A tréner két héten belül szeretné befejezni együttese játékoskeretének kialakítását. Mint mondta, rutint képviselő focisták nélkül öngyilkosság lenne belevágni bármilyen bajnokságba, ezért szeretne kipróbált játékosokat a klubhoz csábítani. – Emellett a fiatalokra szeretnék építeni, az a célom, hogy olyan tehetségeket hozzak a csapathoz, akik előtt komoly jövő állhat. A győztes mentalitást keresem. Olyan focistákkal akarok együtt dolgozni, akik mindig úgy jönnek le a pályáról, hogy ők mindent elkövettek a győzelem érdekében – zárta gondolatait Pető, aki szerda délután az Erdész utcai műfüves pályán tartotta első edzését régi-új állomáshelyén.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »