Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatjuk Veszprém futóklubjait

2018. július 6. 10:00
Futna, de nem talál társaságot a cipők koptatásához? Vagy csak egy profi szakember útmutatásaira lenne szüksége? Veszprém futóklubjai ezekre is megoldást kínálnak.

Soha nem látott népszerűségnek örvend hazánkban a futás: gyakorlatilag minden hétvégére esik egy több ezer fős futóverseny, de az tízezres nagyságrendű tömegeket megmozgató félmaratonok, maratonok is egyre népszerűbbek.

Változatos okokból húzunk futócipőt: egyesek fogyni szeretnének, mások a mindennapos stresszt futnák ki magukból, de akadnak olyanok is, aki a testi-lelki feltöltődést találják meg minden egyes megtett kilométerben. Egy biztos, a napjainkat jellemző mozgásszegény életvitel megkívánja az extra testmozgást, a futás pedig az egyik legkézenfekvőbb megoldás szervezetünk karbantartására.

Idén augusztus 26-án rendezik a Continental Veszprém Félmaratont. Bővebb információért kattintson a fotóra!

A kocogást sokan magányos műfajként képzelik el, ahol maximum egy jó zene kísérheti a lépteket. Mások azonban úgy vélik, a jó társaság csak tovább növeli motivációt, s közösen könnyebb elérni a kitűzött célokat. Főleg, ha ebben egy hozzáértő edző is tud segíteni. Éppen ezért most összeszedtük azokat a Veszprémben működő futóklubokat, ahol tárt karokkal és szakmai hozzáértéssel várják azokat, akik csak egy lökésre várnak a rajtvonalon.

Piros Életmód és Sportegyesület

A kezdőket és a tapasztaltabb hobbifutókat is szívesen látja a Piros-futóklub, ahol szakképzett edzők oktatják a helyes futótechnikát, s egyénre szabott edzésprogramot is kínálnak a kívánt célok eléréséhez.

A klub elsődleges célja a közösségépítés, hiszen sokan vannak, akik nem szeretik egyedül róni a kilométereket. Az egyesület emellett funkcionális erősítő edzéseire is várja a jelentkezőket, amelyek remek kiegészítést jelenthetnek a kardióprogramok mellé.

A futások időpontja és helyszíne:
– szerdánként 19.00-tól a Séd-völgyben (edző: Csősz Ákos)
– péntekenként 17.00-tól a Schönherz pályán (edzők: Muladi-Piros Gabriella és Csősz Ákos)
– szombatonként 8.00-tól a Séd-völgyben (edző: Csősz Ákos)

Az első edzés mindenki számára ingyenes, azt követően azonban térítési díj ellenében látogathatók a tréningek.

További információ Muladi-Piros Gabriella Facebook oldalán vagy a következő telefonszámon érhető el: +36-30-842-9756.

Sportolj Velünk Sport Egyesület (SVSE)

A Tóthné Stupián Anikó vezette atlétikai egyesület erejét jól jelzik az élsportban elért nemzetközi szinten is jegyzett eredmények, de az évtizedes múltra visszatekintő amatőr futóklub is komoly népszerűségnek örvend városunkban.

A futóklub edzéseit Takács Dávid szakedző irányítja, aki a fogyni vágyóknak és a maratoni távra készülőknek egyaránt hasznos tanácsokat tud biztosítani. Az SVSE szeretné mozgásra ösztönzni a veszprémi családokat, éppen ezért a futóklub és a gyermek korosztályok edzései (6 és 10 éves kor között) párhuzamosan folynak, így lehetősége nyílik a szülőknek is hasznos időtöltésre.

Az SVSE futóklubjának a veszprémi Egyetemi Stadion ad otthont minden hétfőn és pénteken 18.00-tól.

A futóklub igénybevétele tagdíjhoz kötött.

További információ az egyesület Facebook oldalán vagy a következő telefonszámon érhető el: +36-20-777-4049

Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC)

A komoly hagyományokkal rendelkező atlétikai klub is várja a fejlődést megcélzó amatőr futókat. Szemán János és Koós Hutás László edzők egyéni futó képzés keretében várják az érdeklődőket az Egyetemi Stadionban.

További információ Koós Hutás Lászlónál a +36-20-777-40-90-es, illetve Szemán Jánosnál a +36-70-311-0107-es telefonoszámokon érhető el.

Veszprémi Egyetemi SC – futóklub

A Pannon Egyetem égisze alatt működő futóklub a tanítási időszakban érhető el a királynék városában. A teljesítményfokozó edzéseket dr. Edvy László vezeti. A kétszer féléves makrociklussal dolgozó csoport az atletikus mozgásokra alapozva minden motoros képesség fejlesztésére kitér, így jó kiinduló állapotot teremt a ma divatos fizikai kihívásokhoz (crossfit, crossrun stb.).

Emellett futó-kocogó edzéseket is elérhetők az egyetemistáknál: a futásokat önkéntes hallgatók vezetik és irányítják. Bevett gyakorlat, hogy a résztvevők külön kis csoportokat alkotnak, az eltérő edzettségi állapothoz igazodva.

A futások starthelyei és időpontja a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézetének honlapján találhatóak: sport.uni-pannon.hu (Fontos: az edzések csak az egyetemi szemeszterek alatt érhetők el!)

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. ma 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.