Kőkemény tanulóév után csak előre

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.06.28
  • 09:05
„Egyszerre akartunk három lépcsőfokot ugrani, aminek visszalépés lett az eredménye” – vélekedik Naményi Miklós, aki a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém ügyvezetőjeként a nemrég lezárult szezon mellett a jövő kihívásairól is nyilatkozott portálunknak.

A veszprémi férfi kosárlabdacsapat kimondva-kimondatlanul az élvonalbeli szereplés kiharcolását célozta meg az elmúlt években. A 2016/2017-es idényben csak egy hajszál hiányozott ehhez, akkor ezüstérmesek lettek a Mérész-legények. A nemrég lezárult szezonban azonban már az elődöntőben megálljt parancsolt a mieinknek a Vasas Akadémia, majd a másodosztály bronzcsatájában is alul maradt a gárda.

Naményi Miklós

– Amilyen viszontagságokkal teli szezont futottunk, már annak is örültem, hogy az elődöntőig eljutottunk – kezdte értékelését Naményi Miklós. A sportvezető elsősorban a keret nehézkes kialakításában látta a problémákat. Mint ismeretes, Lakosa Ákos szeptemberben távozott, Ryan Cook sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és Pável Dávid is idény közben búcsúzott Veszprémtől. A reaktivált Nebojsa Pavlovic és Simon László pedig csak a bajnokság közepén tudott csatlakozni a kerethez.

– Egyszerre akartunk három lépcsőfokot ugrani, aminek visszalépés lett az eredménye. Ez egy kőkemény tanulóév volt. Kínkeservek árán, kis szerencsével jutottunk el a legjobb négy közé. Rengeteget tanultunk ebből a idényből, s ennek megfelelően már most új szellemben tervezzük a következő szezont – tette hozzá Naményi, akitől azt is megtudtuk, hogy a távozók és az érkezők sora is népes lesz, konkrétumokról azonban csak július közepén hallhatnak majd a sportbarátok.

A klub utánpótlása is megújulás előtt áll. A korábbi szakmai vezető, Kertész Zsolt május végén elköszönt a várostól, helyére pedig igen komoly szaktekintélyt, az iráni Saeed Armaghanit „igazolta” az egyesület. A szakember a MAC játékosaként érkezett hazánkba még a kilencvenes években, edzőként a Sopron női kosarasait magyar bajnoki és nemzetközi kupagyőzelemhez vezette, majd hazája szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. Legutóbb a Vasas Akadémia utánpótlásműhelyéért felelt, július 1-től pedig Veszprémben építheti újjá a játékosneveldét – tudtuk meg Naményi Miklóstól.

A jövő évi célkitűzésekkel kapcsolatban óvatosan fogalmazott az ügyvezető, annyit azonban leszögezett a negyedik helynél előrébb szeretnének végezni, s az igazolásokat is ennek megfelelően hozzák majd meg. – Most az a feladatunk, hogy egy olyan keretet állítsunk össze, amelyben mindenki nagyon keményen dolgozik, és ha kell, a fiúk képesek meghalni egymásért a pályán. Ezúttal már a felkészülési meccseken azt szeretnénk látni, hogy kezd összeállni a játékunk – fűzte hozzá.

Az infrastrukturális fejlesztések sem álltak le a csapatnál. A jelenlegi tervek szerint a Vetési gimnázium bővülne egy olyan sportcsarnokkal, amely élvonalbeli mérkőzések rendezésére is alkalmas lehet.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 38
2. MAFC 36
3. OSE Lions 35
4. BKG-Príma SE 32
5. Nyíregyháza Blue Sharks 32
6. Budapesti Honvéd SE 31
7. Vasas Akadémia 30
8. BUDAFOK 26
9. MTK Törökbálint 25
10. MEAFC-Miskolc 25
11. PVSK-Kronosz Kiadó 24
12. Nagykőrösi Sólymok KE 23
13. OMNIA Pub & Food Békés 23
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 22
utolsó módosítás 2019. február 21. 12:00
tovább »