Kőkemény tanulóév után csak előre

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.06.28
  • 09:05
„Egyszerre akartunk három lépcsőfokot ugrani, aminek visszalépés lett az eredménye” – vélekedik Naményi Miklós, aki a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém ügyvezetőjeként a nemrég lezárult szezon mellett a jövő kihívásairól is nyilatkozott portálunknak.

A veszprémi férfi kosárlabdacsapat kimondva-kimondatlanul az élvonalbeli szereplés kiharcolását célozta meg az elmúlt években. A 2016/2017-es idényben csak egy hajszál hiányozott ehhez, akkor ezüstérmesek lettek a Mérész-legények. A nemrég lezárult szezonban azonban már az elődöntőben megálljt parancsolt a mieinknek a Vasas Akadémia, majd a másodosztály bronzcsatájában is alul maradt a gárda.

Naményi Miklós

– Amilyen viszontagságokkal teli szezont futottunk, már annak is örültem, hogy az elődöntőig eljutottunk – kezdte értékelését Naményi Miklós. A sportvezető elsősorban a keret nehézkes kialakításában látta a problémákat. Mint ismeretes, Lakosa Ákos szeptemberben távozott, Ryan Cook sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és Pável Dávid is idény közben búcsúzott Veszprémtől. A reaktivált Nebojsa Pavlovic és Simon László pedig csak a bajnokság közepén tudott csatlakozni a kerethez.

– Egyszerre akartunk három lépcsőfokot ugrani, aminek visszalépés lett az eredménye. Ez egy kőkemény tanulóév volt. Kínkeservek árán, kis szerencsével jutottunk el a legjobb négy közé. Rengeteget tanultunk ebből a idényből, s ennek megfelelően már most új szellemben tervezzük a következő szezont – tette hozzá Naményi, akitől azt is megtudtuk, hogy a távozók és az érkezők sora is népes lesz, konkrétumokról azonban csak július közepén hallhatnak majd a sportbarátok.

A klub utánpótlása is megújulás előtt áll. A korábbi szakmai vezető, Kertész Zsolt május végén elköszönt a várostól, helyére pedig igen komoly szaktekintélyt, az iráni Saeed Armaghanit „igazolta” az egyesület. A szakember a MAC játékosaként érkezett hazánkba még a kilencvenes években, edzőként a Sopron női kosarasait magyar bajnoki és nemzetközi kupagyőzelemhez vezette, majd hazája szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. Legutóbb a Vasas Akadémia utánpótlásműhelyéért felelt, július 1-től pedig Veszprémben építheti újjá a játékosneveldét – tudtuk meg Naményi Miklóstól.

A jövő évi célkitűzésekkel kapcsolatban óvatosan fogalmazott az ügyvezető, annyit azonban leszögezett a negyedik helynél előrébb szeretnének végezni, s az igazolásokat is ennek megfelelően hozzák majd meg. – Most az a feladatunk, hogy egy olyan keretet állítsunk össze, amelyben mindenki nagyon keményen dolgozik, és ha kell, a fiúk képesek meghalni egymásért a pályán. Ezúttal már a felkészülési meccseken azt szeretnénk látni, hogy kezd összeállni a játékunk – fűzte hozzá.

Az infrastrukturális fejlesztések sem álltak le a csapatnál. A jelenlegi tervek szerint a Vetési gimnázium bővülne egy olyan sportcsarnokkal, amely élvonalbeli mérkőzések rendezésére is alkalmas lehet.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »