A változások évét zárta a VFC USE

  • labdarúgás
  • 2018.06.22
  • 10:14
Sikerből és kudarcból is kijutott az idei évben a veszprémi focistanövendékeknek, akik jó hangulatú évzáró banketten búcsúztatták a szezont.

Csütörtök délután az Erdész utcai sporttelepen tartotta évzáró bankettjét városunk labdarúgó utánpótlás-nevelő műhelye, a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE (VFC USE). A közel hétszáz gyereket foglalkoztató egyesület élő csocsóval, szülő-gyerek focimeccsel, ugrálóvárral és számos további szórakoztató játékkal várta tanítványait és azok családját.

Az 2017/18-as idény legjobbjait, s az érmes csapatokat is az esemény keretein belül díjazták. Szabó Péter sportigazgató a változás évének nevezte a nemrég lezárult szezont, amelyben elismerésből és kudarcból is kijutott a veszprémi futballistáknak. Mint ismeretes, a felnőtt gárda kizúgott az NB III-ból és az U16-os, az U17-es és az U19-es alakulat is búcsúzott a másodosztályú utánpótlás bajnokságoktól. A mérleg másik serpenyőjébe a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) rangos elismerése kerülhet: a VFC USE a hatodik végzett a szövetség produktivitási rendszerében megelőzve egy sor nagymúltú együttest.

Szabó Péter, a VFC USE sporigazgatója – További képekért kattinstson a fotóra!

– A kellemes gondok közé sorolhattuk, hogy rengeteg fiatal érkezett hozzánk. Volt olyan edző kolléga, aki harminchat gyereknek tartott tréninget. Az U16-os, U17-es és U19-es együttesek megmérethették magukat a mélyvízben. A kiemelt I. osztályú bajnokságban megtapasztalhattuk, hogy miben kell előrelépnünk a jövőben ahhoz, hogy hosszabb távon is legerősebbek között játszhassunk. A télen strukturálisan is átszerveztük az utánpótlásképzésünk, de ez a szakmai munka minőségére nem volt hatással – hangzott el Szabó Pétertől, aki örömmel számolhatott be a női szakág fejlődéséről és a fiatalabb korosztályok sikereiről is. Az egyesület berkeiben nemrég elindított női szakág erősségét mutatja, hogy Csizmadia Zsófia és Pálmai Eszter is bemutatkozhatott az U16-os válogatottnál.

A csapataikban legjobb teljesítményt nyújtó játékosok:

Leány U14: Vida Barbara, Péntek Zsófia, Mecséri Sára
Leány U16: Rogácsi Eszter, Csikó Noémi, Fogl Adrienn
U12/A: Baján Roland, Szívós Krisztián, Ács Gergő
U12/B: Horváth Ádám, Ódor Balázs, Turi Bálint
U13/A: Szűcs Ármin, Kelemen Bálint, Sós László
U13/B: Piri Bendegúz, Sirhán Magor, Dorogi Gergő
U14/A: Puskás Patrik, Szíjjártó Ármin, Leidl Ákos
U14/B: Honti Marcell, Pálfalvi Áron, Horváth Ferenc
U15: Rédling Kevin, Burdi Dominik, Kötél Tamás
U16: Jójárt Csongor, Schőnig Vince, Kárpáti Koppány
U17: Rédling Csanád, Hoffer Dávid, Molnár Balázs
U19: Király Dávid, Reizinger Bence, Sevinger Zsolt

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. Balatonfüredi FC 18
2. VLS Veszprém 16
3. Úrkút SK 16
4. Tihanyi FC 11
5. Ajka Kristály SE 10
6. Tiac VSE 9
7. Csetény SE 9
8. Sümeg VSE 9
9. Balatonalmádi SE 8
10. Gyulafirátót SE 7
11. Devecser SE 6
12. Magyarpolány SE 6
13. Várpalotai BSK 6
14. Fűzfői AK 3
15. Herend 3
16. FC Zirc 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 16. 21:32
tovább »