Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Remeklő veszprémiek az ifjúsági atlétika ob-n

2018. június 18. 15:06
A kilenc érem mellett többen is szintet teljesítettek a közelgő hazai rendezésű ifjúsági Európa-bajnokságra.

A győri Olimpiai Sport Park látta vendégül az ifjúsági korosztály legjobb atlétáit a hátrahagyott hétvégén. A királynék városát a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club és a Sportolj Velünk SE is szép számmal képviselte a viadalon, amely a közelgő hazai rendezésű ifjúsági Európa-bajnokság főpróbájának is beillett. Július 5-8. között ugyanis kontinensviadalt rendeznek az ifjúsági korosztály számára a Rába-parti városban.

Molnár Attila (bal oldalon) az aranyérem mellett egy bronz medált is szállítottMolnár Attila (bal oldalon) az aranyérem mellett egy bronz medált is szállított

Az SVSE sportolói három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel térhettek haza a számos egyéni csúcs mellett. A VEDAC kiválóságai is kitettek magukért: két ezüstérem mellett egy bronz szerepel az éremleltárban.

Ami talán ennél is fontosabb, hogy az SVSE sportolói közül hárman is jegyet váltottak az Eb-re: Molnár Attila 400 méteren, Zsetnyai Ákos 3000 méteren, míg Felber Balázs 2000 méteres akadályfutásban győzött. Remek időeredményüknek köszönhetően mindhárman megmérethetnek a kontinens legjobbjaival.

A VEDAC diszkoszvetője, Péringer Márk ezúttal a második helyen zárt, de ő már korábban megdobta az Eb-szintet.

Női diszkoszvetésben két VEDAC-os is szintet teljesített: Gombás Petra a harmadik helyen, Pacher Alexandra az ötödik helyen zárva dobta túl az Eb-szintet, pechjükre azonban egy nemzetből csak két versenyző állhat dobókörbe az Eb-n, így jelen állás szerint lemaradnak a versenyről.

Hermann Gréta egyéni csúcsa második helyet ért, dobása mindössze 13 centiméterrel maradt el az Eb-szinttől, így a következő napokban még könnyen előfordulhat, hogy kiharcolja az indulást.

A veszprémi dobogósok:

200 méter: 3. helyezett – Molnár Attila (SVSE) 22,54
400 méter: 1. helyezett – Molnár Attila (SVSE) 48,73
1500 méter: 2. helyezett – Zsetnyai Ákos (SVSE) 4:08,43
3000 méter: 1. helyezett – Zsetnyai Ákos (SVSE) 8:55,93; 2. helyezett Felber Balázs (SVSE) 9:06,33
2000 m akadály: 1. helyezett – Felber Balázs (SVSE) 6:11, 97
Diszkoszvetés: 2. helyezett – Péringer Márk (VEDAC) 52,45 méter
Diszkoszvetés: 3. helyezett – Gombás Petra (VEDAC) 59,03 méter
Súlylökés: 2. helyezett – Hermann Gréta (VEDAC) 13.87 méter

Zatkalik Dániel
vehirsport.hu
további cikkek
Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. tegnap 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.