Streetball a sétálóutcán

  • kosárlabda
  • 2018.06.13
  • 08:01
  • veszpremkosar.hu
Minden bizonnyal benépesülnek a küzdőterek a kosárlabda népszerűsítését és tömegesítését szolgáló sorozat, az OTP Junior Adidas Streetball Challenge június 16-ai (szombat, 9 óra) veszprémi állomásán. A helyi és a környékbeli kosaras-palánták remélhetőleg szép számmal képviseltetik magukat a hagyományos dzsemborin.

A zajló országos bajnokság kilenc fordulóból áll, a királynék városának egyik főterén rendezendő programfolyam idén harmadik lesz a sorban, a kőbányai és a békéscsabai megmozdulás után. A bakonyi megyeszékhely egyébiránt – 2007-et, 2016-ot és 2017-et követően – negyedszer lesz a helyszíne a hazai találkozószériának.

A szervezők a városközpontban, a Kossuth Lajos utcai területrészen alakítanak ki pályákat, ahol a „feliratkozott” csapatok több kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A házigazdák sok fiatalt mozgósítanának (…őket ily’ módon hangolnák a nyári szünetre), de legalább ilyen fontos, hogy jó néhány arrafelé sétáló és bámészkodó ember is megismerkedjen a sportággal.

A három-három fős együttesek természetesen egy palánkra támadnak, így hódolva a népszerű játék szabadtéri változatának. A látványosnak, izgalmasnak és színvonalasnak ígérkező mérkőzések nagy érdeklődés mellett zajlódhatnak.

A vendéglátók színes és változatos kísérőprogramokat, a korábbinál is bővebb ügyességi feladatokat és bemutatókat, aztán dobó- és zsákolóversenyeket kínálnak a kíváncsiskodóknak, akiknek lehetőségük lesz sportszerek vásárlására is. Az időjárás mindenki reménye szerint kegyeibe fogadja a műsorokat, tehát minden adott lesz egy nagyszerű vetélkedéshez.

A sportbarátok a hamisíthatatlan streetball-hangulatban találkozhatnak a másodosztályban nemrég negyedik helyen végzett Hoya-Pannon Egyetem Veszprém „munkavállalóival” is, akik bizonyíthatják, hogy szabadtéren is tudnak kosárlabdázni.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a remek kikapcsolódást kínáló rendezvényre, mert mint megtudtuk: annak is szeretnének szórakozással szolgálni, aki játszik, s annak is, aki nézőként követi nyomon a történéseket. A nevezési díj gárdánként tizenkétezer forint, a Kenguru korosztály számára pedig ingyenes. Jelentkezni péntek éjfélig lehet a www.streetballnet.hu oldalon, a nevezés fülre kattintva. A helyszínen nyolc órakor kezdődik a regisztráció, míg a derbik kilenckor indulnak.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »