Streetball a sétálóutcán

  • kosárlabda
  • 2018.06.13
  • 08:01
  • veszpremkosar.hu
Minden bizonnyal benépesülnek a küzdőterek a kosárlabda népszerűsítését és tömegesítését szolgáló sorozat, az OTP Junior Adidas Streetball Challenge június 16-ai (szombat, 9 óra) veszprémi állomásán. A helyi és a környékbeli kosaras-palánták remélhetőleg szép számmal képviseltetik magukat a hagyományos dzsemborin.

A zajló országos bajnokság kilenc fordulóból áll, a királynék városának egyik főterén rendezendő programfolyam idén harmadik lesz a sorban, a kőbányai és a békéscsabai megmozdulás után. A bakonyi megyeszékhely egyébiránt – 2007-et, 2016-ot és 2017-et követően – negyedszer lesz a helyszíne a hazai találkozószériának.

A szervezők a városközpontban, a Kossuth Lajos utcai területrészen alakítanak ki pályákat, ahol a „feliratkozott” csapatok több kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A házigazdák sok fiatalt mozgósítanának (…őket ily’ módon hangolnák a nyári szünetre), de legalább ilyen fontos, hogy jó néhány arrafelé sétáló és bámészkodó ember is megismerkedjen a sportággal.

A három-három fős együttesek természetesen egy palánkra támadnak, így hódolva a népszerű játék szabadtéri változatának. A látványosnak, izgalmasnak és színvonalasnak ígérkező mérkőzések nagy érdeklődés mellett zajlódhatnak.

A vendéglátók színes és változatos kísérőprogramokat, a korábbinál is bővebb ügyességi feladatokat és bemutatókat, aztán dobó- és zsákolóversenyeket kínálnak a kíváncsiskodóknak, akiknek lehetőségük lesz sportszerek vásárlására is. Az időjárás mindenki reménye szerint kegyeibe fogadja a műsorokat, tehát minden adott lesz egy nagyszerű vetélkedéshez.

A sportbarátok a hamisíthatatlan streetball-hangulatban találkozhatnak a másodosztályban nemrég negyedik helyen végzett Hoya-Pannon Egyetem Veszprém „munkavállalóival” is, akik bizonyíthatják, hogy szabadtéren is tudnak kosárlabdázni.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a remek kikapcsolódást kínáló rendezvényre, mert mint megtudtuk: annak is szeretnének szórakozással szolgálni, aki játszik, s annak is, aki nézőként követi nyomon a történéseket. A nevezési díj gárdánként tizenkétezer forint, a Kenguru korosztály számára pedig ingyenes. Jelentkezni péntek éjfélig lehet a www.streetballnet.hu oldalon, a nevezés fülre kattintva. A helyszínen nyolc órakor kezdődik a regisztráció, míg a derbik kilenckor indulnak.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2018/19
1. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 50
2. MAFC 50
3. OSE Lions 46
4. Nyíregyháza Blue Sharks 45
5. BKG-Príma SE 44
6. Budapesti Honvéd SE 41
7. Vasas Akadémia 40
8. PVSK-Kronosz Kiadó 35
9. MTK Törökbálint 35
10. BUDAFOK 35
11. MEAFC-Miskolc 34
12. Nagykőrösi Sólymok KE 34
13. OMNIA Pub & Food Békés 29
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 28
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »