Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vranjes: hatvan percen keresztül harcoltunk

2018. június 10. 9:43 // Forrás: MTI
Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott hatvan percen keresztül harcolt, ezért volt képes 29-24-re legyőzni Szlovénia csapatát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén, szombat este Koperben.

"Nagyon büszke vagyok a csapatra! Hatvan percen keresztül harcoltunk, nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen számos kétperces büntetést és két piros lapot is kaptunk, de Schuch Timuzsin és Székely Márton vezetésével nagyszerű volt a védekezésünk. Ha ilyen teljesítményt tudunk nyújtani hátul, akkor jó eredményre vagyunk képesek" - nyilatkozta a lefújás után a svéd Ljubomir Vranjes.

Hozzátette, az idegenben szerzett 29 gól önmagáért beszél, majd hangsúlyozta, hogy vasárnap megkezdik a felkészülést a szerdán 19 órakor kezdődő veszprémi visszavágóra.

A Ferencvároshoz igazolt védekező-specialista Schuch Timuzsin úgy fogalmazott, nagyon bíztak a sikerben, különben ki sem mentek volna a pályára, azt viszont álmaikban sem gondolták, hogy ötgólos előnnyel mehetnek haza. "A lényeg az volt, hogy végig higgadtan, nyugodtan csináltuk, amit tudunk. A szlovénok elizgulták a végét, és hibáztak, mi viszont egyenletes teljesítményt tudtunk nyújtani. A végjátékban is higgadtak maradtunk, a szlovénok számára viszont nagy nyomást jelentett, hogy hazai pályán játsszák az első meccset, előnyt akartak kiharcolni, de nem sikerült nekik, és ezt nem bírták el" - értékelt az MTI-nek a beálló.

MTI Fotó: Illyés Tibor MTI Fotó: Illyés Tibor

Az irányító Lékai Máté kijelentette, jó eredményt értek el, de pokolian nehéz visszavágó vár rájuk. "Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek, fantasztikusak voltak, szerdán is nagy szükség lesz rájuk. Összeállt a csapat: az akarat, a taktika, minden együtt volt, és a végén Székely Márton támaszt nyújtott a kapuból. Kemény, férfias meccs volt, sok kiállítással, piros lapokkal, de ilyen várható Veszprémben is, nem féltem magunkat" - értékelt.

A csereként beállt kapus, Székely Márton szerint a második félidőben volt egy törés, amikor - érzése szerint - a szlovénoknak "már kevés volt az oxigén, és jöttek azok a lövések, amik meg voltak beszélve, és a társaim is egyre többet tudtak segíteni". Az 53. percben, az eredmény alakulását tekintve rendkívül fontos pillanatban a Tatabánya kapusa kivédte Vid Kavticnik hétméteresét.

"Valaki megkocogtatta a vállamat, és azt mondta: egyből, láb közé! Jókor szólt oda..." - mesélte Székely. Hozzátette, Mikler Rolanddal együtt minden szlovén játékos lövéséből felkészültek a meccs előtt.

"Nem csak nekünk volt nehéz, hanem nekik is, mert rengeteg magyar volt itt velünk, amit ezúttal is köszönünk. Nagyon bízom a csapatban, hogy meg tudjuk csinálni, de nem szabad elhinnünk, hogy már megvan a továbbjutás" - fogalmazott.

A világbajnokságot január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

A kvalifikáció következő állomása a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-svéd-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság lesz, amelynek győztese részt vehet az ötkarikás játékokon, a további két legjobb helyen végző együttes - amely korábban még nem szerzett részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára - szintén ott lehet a selejtezőn.

Dánia és Németország csapata házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikusan tagja a vb-mezőnynek, és kijutott már Spanyolország, Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság és Japán is. A kilenc európai párharc győztesén kívül még a Pánamerikai Bajnokság három dobogósa indulhat a tornán.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.