’Madi’ a németek mellett a támadófocinak is szurkol

  • labdarúgás
  • 2018.06.12
  • 07:30
Labdarúgó berkekben közismert, hogy Madarász János óriási rajongója a német futballnak. A világbajnokságot felvezető beszélgetésünk alkalmával azt is elárulta az 1. Futsal Club Veszprém vezetőedzője, miért éppen a Nationalelf a kedvence.

– Gyerekként követtem az 1982-es spanyolországi vb-t, de akkoriban még nem szurkoltam senkinek. Mint ismert, Olaszország és az NSZK játszotta a döntőt. Én pedig azért szorítottam, hogy a végén tizenegyesek döntsenek, vagyis a lehető tovább tartson a meccs. Az olaszok azonban a rendes játékidőben 3-1-re megverték a németeket. Ettől aztán olyan mérges lettem, hogy kijelentettem, innentől kezdve mindig a németeknek fogok szurkolni – idézte fel a megmosolyogtató történetet Madarász János.

A 1. FC Veszprém mestere hozzátette: bár Rudi Völler, Jürgen Klinsmann, Lothar Matthäus, Mario Basler, Mehmet Scholl, Michael Ballack vagy éppen Bastian Schweinsteiger személyében mindig voltak személyes kedvencei, sosem egy-egy játékosnak, hanem az adott csapat egészének szurkol.

Ha teheti, az összes meccset megnézi a vb-n Madarász János

A szakember szerint nagyon nehéz jósolni a június 14-én kezdődő oroszországi vb esélyeivel kapcsolatosan, hiszen – mint mondta – a játéktudás mellett a szerencsének is óriási szerepe van a nagy a tornákon.

– Természetesen a nagy tradícióval rendelkező csapatok – Brazília, Argentína, Franciaország, Németország, Spanyolország – a legnagyobb a favoritok. Azt azonban nagyon nehéz megtippelni, hogy ki lesz a világbajnok. Egy-egy kedvezőtlen játékvezetői ítélet, fegyelmezetlenség, sérülés, balszerencsés momentum is dönthet. Sokan mondják, hogy Belgium is ott lehet a végelszámolásnál. Ezt már igen régóta várjuk, de szerintem most se fogják átlépni az árnyékukat – latolgatta az esélyeket Madarász, aki szerint a horvátok is képesek lehetnek arra, hogy meglepetést okozzanak.

A tréner úgy véli, a világ labdarúgása annyira fejlett, hogy nagy újdonságra szakmai szempontból már nem lehet számítani az előttünk álló seregszemlén. – Vannak olyan együttesek, amelyek a labdabirtoklásra fektetik a hangsúlyt, s így helyeznek nyomást az ellenfeleikre. Illetve akadnak olyan gárdák, amelyek a védekezésre összpontosítanak. Nem érdekli őket, hogy mennyit van náluk a játékszer, csak az, hogy minél gyorsabban odaérjenek az ellenfél kapuja, s minél hatékonyabban kihasználják a lehetőségeiket. Taktikailag nem számítok újdonságokra. Azt várom, hogy a támadófutball győzedelmeskedjen és sok gólt láthassunk. A labdarúgás ugyanis a nézőkért van, a néző pedig akkor boldog, ha gólt lát.

Ha teheti „Madi” nemcsak a rangadókat, hanem valamennyi mérkőzést meg fogja nézi a televízióban. – Anyukám elmesélés szerint pár hetes koromban is már csak a labda érdekelt, szóval a futballra születtem, s ez a szerelem sosem fog elmúlni.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 18
2. 1. FC Veszprém 18
3. Nyírgyulaj KSE 15
4. Aramis SE 9
5. BME-BT FC 2
utolsó módosítás 2019. május 14. 00:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. május 13. 00:00
tovább »