Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Atlétikai diákolimpia veszprémi aranyérmesekkel

2018. június 9. 8:00
Poharánszki Anna (Kossuth iskola) távolugrásban, Péringer Márk (Jendrassik) diszkoszvetésben, Zsetnyai Ákos (Vetési) pedig 3000 m-es síkfutásban szerzett országos diákolimpiai bajnoki címet Győrben.

Május 26. és június 1. között Győrben rendezték az atlétika diákolimpiai országos döntőjét, ahol a II., III., IV., V., és VI. korcsoport egyéni pályabajnoksága és többpróba versenye zajlott.

Az egyhetes döntőre több veszprémi diák is kvalifikálta magát, cikkünkben az érmesek eredményeiről számolunk be a Magyar Diákolimpiai Szövetség által közzétett információk alapján.

A IV. korcsoportban leány távolugrásban a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulója, Poharánszki Anna aranyérmes lett 5,67 m-es eredményével. A bajnok testnevelője: Gyévai Iván, edzője: Kungl József. Ugyanebben a korosztályban Szabó Ákos (szintén Kossuth iskola) kislabdahajításban ezüstérmet szerzett, miután 77,33 méterre dobta el a szert.

Az V. korcsoportos fiúknál a veszprémi Jendrassik tanulója, Péringer Márk 51,76 m-es eredményével aranyérmet szerzett diszkoszvetésben. Testnevelői: Németh Edina, Horváth Péter, edzői: Páli Viktor, Mozsdényi Dávid.

A Jendrassik két tanulója, Péringer Márk (a kép bal oldalán) és Bedegi Bence is éremmel tért haza GyőrbőlA Jendrassik két tanulója, Péringer Márk (a kép bal oldalán) és Bedegi Bence is éremmel tért haza Győrből

Az Ipari növendéke, Felber Balázs 1:58,91 perc alatt ért célba a 800 m síkfutás döntőjében, ahol harmadik lett, 1500 m-en pedig negyedikként (4:10,69) zárt.

A Vetési Albert Gimnáziumot képviselő Zsetnyai Ákos 3000 m-en első (8:48,74), 1500 m-en pedig második lett (4:08,52). Testnevelője: Szász Péter, edzője: Tóthné Stupián Anikó.

A VI. korcsoportban a Jendrassik diákja, Bedegi Bence ezüstérmes lett, miután 49,02 m-re repítette a diszkoszt.

vehirsport.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.