Szép lezárás és új kezdet

  • úszás
  • 2018.06.08
  • 15:34
A Veszprémi Úszó Klub szinkronúszói minden korosztályban kitettek magukért a monori Delfin Kupán.

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) huszonnégy fős delegációval – huszonegy versenyzővel és három edzővel – vett részt az év utolsó szinkronúszó kupaversenyén, a Monoron rendezett Delfin Kupán.

A viadalon már nemcsak az évek óta versenyző, a VÚK által nevelt felnőtt lányok képviseltették magukat, hanem az utánpótlás kiválóságai is. Sőt, a legapróbbak, az új generáció tagjai is bemutatkoztak egyéni sorgyakorlatokkal.

Fotók: VÚK

Vegyes kombinációs kűrben első helyezést ért el a Kristóf Julianna, Szöllősi Vivien, Krasznai Lilla, Horváth Boglárka, Balogh Kinga, Farkas Luca, dr. Kovácsházy Eszter összeállítású csapat.

Négyes csapat sorgyakorlatban, 2006-2009-es korosztályban első helyezést ért el Burger Ágota, Koncsol Jázmin, Szabó Hanna és Horváth Adél. Szintén ebben a kategóriában második lett Tóth Eszter, Rábai Míra, Seres Júlia és Nagy Vivien.

Négyes csapat sorgyakorlatban, a 2003-2005-ös korosztályban első lett Czövek Gréta, Kocsis Hanna, Heizer Nóra és Boda Noémi (tartalék: Fodor Virág, Burger Dóra).

A legfiatalabbak közül egyéni sorgyakorlatban Szabó Hanna (2009) arany-, Krácsovics Kata (2008) ezüst-, Bagi Kála (2010) pedig bronzérmet szerzett.

– Nagy siker az egyesület életében, hogy ilyen szép számmal tudtunk versenyzőt kiállítani. Továbbra is célunk, hogy a maximumot hozzuk ki a veszprémi szinkronúszó utánpótlásnevelésből. Érezhetően és láthatóan jó úton haladunk – fogalmazta meg közös véleményét a Szokoly Réka, Kristóf Julianna, Aranyossy-Nagy Zsófia edzőtrió.