Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Orbán Éva: közel az Európa-bajnoki szint

2018. június 8. 14:54 // Forrás: VEDAC
Az elmúlt hónapok kemény munkája után egyre jobb formába lendül a VEDAC kalapácsvetője, Orbán Éva. Ezt az eredményei is bizonyítják, hiszen a székesfehérvári dobóversenyt 68,14 méterrel nyerte meg.

Az Alba Regia Atlétikai Klub (ARAK) nyílt dobóversenyén állt dobókörbe Orbán Éva, magyar csúcstartó kalapácsvető. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója remek teljesítményt nyújtva, 68.14 méteres eredménnyel nyert.

– Az edzések alapján úgy láttuk, Évi egyre jobb formát mutat, ezért igyekszünk minél többet versenyezni vele – kezdte Zentai Tibor, a kalapácsvető edzője. – Évi teljesítménye hétről, hétre javul, és lassan megközelíti az elvárt versenyformát is. A múlt héten a Budapest Openen már nem mozgott rosszul, de akkor még a 66 méter fölötti dobásánál kilépett. Szerdán kőkemény edzést végeztünk, csütörtökön így vágott neki az ARAK erőfelmérőjének.

Egyre jobb formába lendül Orbán Éva - Fotó: VEDACEgyre jobb formába lendül Orbán Éva - Fotó: VEDAC

Zentai Tibor felidézte, 2013-ban, amikor a magyar csúcsot elérte Éva (73.44), akkor is át kellett szakadnia egy gátnak a lelkében, és onnan nem volt megállás, jöttek a jobbnál, jobb eredmények.

Most is hasonlót vár a szakvezetés, bár egyelőre a legfontosabb cél a 69 méteres eredmény elérése, vagyis az Európa-bajnoki részvétel kivívása.

– Nagyon bízunk benne, hogy Évát meghívják a Gyulai Memorialra, ahol újabb esélye lesz a 69 méteres szintelérésére. Jelenleg a 22. helyen áll az európai ranglistán, de mindannyian hiszünk benne, hogy tud ő még ennél is jobbat.

Zentai Tibor úgy véli, tanítványa minden mozdulatán, rezdülésén érezni az elhivatottságot, az akaratot, látni benne a tüzet.

Éva évekig uralta a magyar mezőnyt, ám jelenleg a legjobb magyar kalapácsvető a szombathelyi Gyurátz Réka. Arra a kérdésre, hogy ezt edző és tanítványa miként éli meg, dolgozza fel, egyáltalán kell-e ezzel a ténnyel foglalkozni, Zentai Tibor azt válaszolta, először Évának saját magát kell legyőznie, s aztán lehet figyelni az ellenfeleket.

– Szerintem az a fontos, hogy minél több nemzetközi szintű sportolónk legyen. Úgy gondolom, Gyurátz Réka nélkül Évi sem tudná újraépíteni magát. Igenis szükség van a konkurenciára, egy versenytársra, aki motivációt jelent. Évi meg akarja mutatni a fiataloknak, hogy őt még nem szabad leírni, és ez Rékának is jó, hiszen ő sem fog elkényelmesedni. Remélem, látunk még izgalmas Gyurátz, Orbán csatákat. Az viszont mindenképpen fontos számunkra, hogy az elmúlt öt évben senki sem tudta Évi magyar csúcsát megdönteni – összegzett a tréner.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.