Esélyes gárdák, eltörpülő különbségek

  • labdarúgás
  • 2018.06.09
  • 07:45
A labdarúgó-világbajnokságot felvezető minisorozatunkban ezúttal a királynék városának polgármesterét, Porga Gyulát szólaltattuk meg.

Városunk első embere, Porga Gyula köztudottan nagy futballbarát. A polgármester irodájába lépve ez az állítás végképp tanúbizonyságot nyer: számos futballereklye díszíti a „főhadiszállást”, ahova ezúttal nem a királynék városának ügyei miatt, hanem a közelgő labdarúgó-világbajnokság kapcsán érkeztünk.

– Számomra kicsit unalmasabb lesz az oroszországi vb, hiszen a magyarok mellett választott kedvenceim, az olaszok sem tudták kvalifikálni magukat – számolt be a tornával kapcsolatos várakozásiról keserédes nevetés kíséretében Porga Gyula, aki a „kedvencek hiányában” a magyar nép jóbarátaiért, a lengyelekért, és a déli szomszéd horvátokért fog szorítani.

Porga Gyula a lengyeleknek és a horvátoknak szurkol (archív fotó)

– Emellett annak is örülni tudnék, ha a sportág nagy egyéniségei közül vb-címet tudna nyerni valaki. Lionel Messi eddig adós maradt egy kiugró teljesítménnyel a válogatottban, véleményem szerint ő is megérdemelné, hogy egy aranyéremmel koronázza meg azt a csodálatos karriert, ami a háta mögött van – tette hozzá a városvezető.

A korábban kapusposzton játszó politikus szerint Oroszországban is folytatódhat az a tendencia, amelyet a franciaországi Európa-bajnokságon is láthattunk, miszerint egyre inkább eltörpülnek a különbségek a versengő felek között. – Ennek ellenére nem várok bombameglepetést. A vb favoritjai továbbra is a nagycsapatok: a németekkel, brazilokkal, franciákkal minden bizonnyal számolni lehet a végső győzelemre is esélyes gárdák között – osztotta meg meglátását Porga Gyula, aki otthonában, családi környezetben fogja követni a nyár legjobban várt eseményét.

A higgadt focidrukkerek táborába tartozó polgármester kiemelte, igen komoly fejlődési potenciált rejt a rendező ország számára a világ egyik legnagyobb eseményének tető alá hozása. – Egy ilyen sportesemény mindig óriási büszkeséget jelent a házigazdának, ezt pontosan átérezhettük a tavalyi vizes világbajnokság kapcsán is. Úgy vélem, hogy nyilván más volumenben, de hasonló siker lenne, ha Veszprém városa el tudná nyerni az Európa Kulturális Fővárosa címet, hiszen akkor mi is elérhetnénk, hogy a világ egy kicsit ránk figyeljen. Ez óriási gazdasági előnnyel is járhatna, amellett, hogy az identitásunk is tovább erősödne.


A Finta család terasz-mozival várja a foci vb-t

Gyermekei vb-lázban égnek, minden héten futballkártyákat kérnek a gyűjtőalbumukba, s Finta Péter is nagyon várja már a közös baráti és családi meccsnézéseket.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 44
2. Balatonfüredi FC 43
3. Úrkút SK 37
4. Tihanyi FC 36
5. Ajka Kristály SE 32
6. Balatonalmádi SE 29
7. Gyulafirátót SE 24
8. Fűzfői AK 18
9. Várpalotai BSK 18
10. Tiac VSE 17
11. Magyarpolány SE 17
12. Csetény SE 16
13. Devecser SE 15
14. Sümeg VSE 15
15. Herend 11
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. január 14. 09:21
tovább »