Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Több mint fél száz érmet szerzett a VÚK

2018. június 7. 8:05
A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) kiválóságai tíz váltó- és tizenkét egyéni versenyszámban állhattak fel a dobogó valamelyik fokára a LXVII. Országos Vidék Bajnokságon.

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tizennégy versenyzője szerepelt a LXVII. Országos Vidék Bajnokságon, melynek helyszíne rendhagyó módon a budapesti a Duna Aréna volt. A kiválóan szervezett és gördülékenyen lebonyolított versenyen 56 egyesület 553 úszója szerepelt.

A három nap során összesen ötvenkét érmet akasztottak a VÚK versenyzőinek nyakába. Balogh János tanítványai tíz váltó- és tizenkét egyéni versenyszámban állhattak fel a dobogó valamelyik fokára, bizonyítván ezzel felkészültségüket az erős mezőnyben. A versenykiírásból adódóan a fővárosi és a vidéki egyesületek versenyzőit külön értékelték.

Nagyszerűen szerepeltek a fővárosban a veszprémi úszók - Fotó: VÚKNagyszerűen szerepeltek a fővárosban a veszprémi úszók - Fotó: VÚK

– Nagyon büszke vagyok az úszóinkra, mert rendkívül céltudatosan, motiváltan versenyeztek és remek egyéni csúcsokat úsztak. A viadal kiválóan illeszkedett a felkészülésükbe – húzta alá Balogh János vezetőedző, aki reményét fejezte ki, hogy hasonlóan szép eredményeknek örülhetnek majd a közelgő korosztályos országos bajnokságokon is.

A VÚK érmesei

Aranyérmesek, tehát országos vidékbajnok:
Pintér Ádám (1500 m gyors)
Mürkli Márton (800 m gyors)
Veisz Dóra (200 m hát)
4x100 m mix vegyes váltó: Bánó Viktória, Hegyháti Zoé, Minyó Ádám, Pintér Ádám összeállításban
4x200 m fiú gyorsváltó: Minyó Ádám, Matyikó Milán, Kertész Márk, Pintér Ádám
4x100 m lány gyorsváltó: Nyiri Villő, Bánó Viktória, Veisz Dóra, Hegyháti Zoé
4x100 m mix gyorsváltó: Pintér Ádám, Minyó Ádám, Hegyháti Zoé, Nyiri Villő
4x200 m lány gyorsváltó: Veisz Dóra, Bánó Viktória, Nyiri Villő, Hegyháti Zoé
4x100 m lány vegyes váltó: Bánó Viktória, Hegyháti Zoé, Veisz Dóra, Nyiri Villő

Ezüstérmesek:
Pintér Ádám (200 m hát)
Mürkli Márton (200 m gyors)
Bánó Viktória (50 m hát)
4x200 m fiú gyors váltó: Bánó Szabolcs, Páll Sebestyén, Veisz Richárd, Mürkli Márton
4x100 m fiú vegyes váltó: Bánó Szabolcs, Páll Sebestyén, Veisz Richárd, Mürkli Márton
4x100 m fiú vegyes váltó: Pintér Ádám, Kertész Márk, Minyó Ádám, Matyikó Milán

Bronzérmet nyert:
Pintér Ádám (400 m gyors)
Mürkli Márton (100 m gyors, 400 m gyors)
Bánó Viktória (200 m hát)
Hegyháti Zoé (200 m vegyes, 50 m gyors)
4x100 m fiú gyorsváltó: Bánó Szabolcs, Páll Sebestyén, Veisz Richárd, Mürkli Márton

vehirsport.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.