Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éles két csapata is bajnok lett!

2018. június 4. 15:17
Dupla bajnoki elsőség: az Éles Kézilabda Iskola az U14-es korosztályban, a Veszprémi KKFT pedig az országos serdülő bajnokságban lett hazánk legjobbja.

Ritkán adatik meg egy edző életében, hogy két egymást követő héten is bajnoki címet ünnepelhet. Most pontosan ez esett meg Éles Józseffel, aki május 27-én az U14-es I. osztályú Gyermekbajnokságot húzta be az ÉKI-vel, egy héttel később pedig a Veszprémi KKFT csapatával „ismételhetett”, immár az országos I. osztályú serdülő bajnokságban.

Az U14-esek igencsak imponáló mérleggel meneteltek a bajnoki cím felé: a legjobb hat csapat közé vezető úton húsz meccsükből tizennyolcat megnyertek. A legjobb hat gárda külön versenyében mindössze egy vereséget szenvedett a Kovács György–Éles József dirigálta alakulat, amely végül magabiztos, hárompontos előnnyel hódította el a bajnoki címet. A hatos döntő gólkirályát is az Éles Kézilabda Iskola adta: Fazekas Gergő 65 góllal lett első az elitkörben.

A VKKFT imponáló teljesítménnyel lett bajnok - Fotó: Facebook - FTC Kézilabda SzakosztályA VKKFT imponáló teljesítménnyel lett bajnok - Fotó: Facebook - FTC Kézilabda Szakosztály

A serdülőknél igen komoly teljesítmény kellett már az elődöntős szerepléshez is. A Ferencváros, a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Veszprémi KKFT egyértelműen a mezőny fölé nőtt a nyugati csoportban. Végül a Fradi és az VKKFT egyetlen pont előnnyel jutott be az elődöntőkbe, ahol a keleti csoport legjobbjaival mérhették össze tudásukat a dunaújvárosi négyes-döntőben.

A szombati elődöntőben – telt házas mérkőzésen – az ősi rivális Mol-Pick Szeged csapatát óriási hajrával, hétméteresekkel múlták felül Éles József tanítványai (25-22). A döntőben aztán elővette nyitott védekezését a VKKFT, amire nem volt válasza a Békésnek, így kiütéses, tizenkétgólos sikerrel húzta be bajnoki címét a gárda (34-22).

Az U14-es országos fiú gyermekbajnokság győztes csaptának névsora:
Békefi Bence, Bodó Tamás, Fazekas Gergő, Illés Benett, Kaiser Bálint, Milkovics Milán, Perlaki Bence, Preszter Ákos, Rubos Norbert, Sisa Rajmund Máté, Sövegjártó Levente, Szabó Boldizsár, Szatmári Bence, Szatmári Sándor, Tóth Gábor, Vincze Péter Bálint. Edzők: Éles József, Kovács György.

A serdülő országos fiú kézilabda bajnokság győztes csapatának névsora:
Baracskai Sándor, Csenki László, Fazekas Gergő, Forgács Kevin, Kaiser Bálint, Karfner Ádám, Kisgyörgy Ákos, Melnyicsuk Viktor, Nagy Martin Olivér, Orbán Soma, Perczel Kristóf, Plank Bence, Rákos Tamás, Redling András, Seregi Mátyás, Sisa Erhárd, Solcz Ádám, Szabó Norbert, Szántó András, Szmetán Máté. Edzők: Éles József, Kovács István.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.