A Finta család terasz-mozival várja a foci vb-t

  • labdarúgás
  • 2018.06.06
  • 07:44
Gyermekei vb-lázban égnek, minden héten futballkártyákat kérnek a gyűjtőalbumukba, s Finta Péter is nagyon várja már a közös baráti és családi meccsnézéseket.

Nyolc nap múlva rajtol az év csúcssporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság. A magyar válogatott sajnos ezúttal sem tudta kiharcolni a jogot, hogy ott lehessen a világ 32 legjobb alakulata között. Ettől függetlenül biztosra vehető, hogy június 14. és július 15. között a foci játssza a főszerepet hazánkban is.

A világbajnokságot felvezető minisorozatunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a helyi labdarúgó-élet meghatározó alakjai mit várnak az oroszországi seregszemlétől. Finta Pétert, a korábbi remek nagypályás labdarúgót és futsalost aligha kell bemutatni a királynék városában. Most azt is megtudtuk, „Fityesz” a spanyolokat buzdítja a mieink hiányában. – Ez egy régóta tartó történet. Szeretem a hispánok játékfilozófiáját, a La Ligát és több kedvencem is spanyol mezben játszik – fejtette ki szimpátiája hátterét a veszprémi utánpótlásban edzőként dolgozó szakember, aki már most igazi vb-lázban ég szintén labdarúgó fiaival.

Finta Péter a spanyoloknak szurkol

– A gyerekekkel tűkön ülve várjuk, hogy elkezdődjön a torna. Minden héten futballkártyákat kell vennem a fiúk gyűjtőalbumába, s a minimozit is felállítottuk már a teraszon – árulta el Finta, aki bízik benne, hogy szeretett sportága újabb taktikai vagy játékfilozófia meglepetéssel szolgálhat a nyár legjobban várt rendezvényén.

– Azok a csapatok, amelyeknek gerincét nem a top-bajnokságból érkező futballistát adják, hosszabb időt tudnak felkészüléssel tölteni a torna előtt, így könnyen lehet, hogy jobb erőállapotban érkeznek majd a nyitányra a nagyágyúkhoz viszonyítva. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy egy kiscsapat be tudná verekedni magát a legjobb négybe. Tíz komoly erőt képviselő válogatott között fog eldőlni a vb-cím – tette hozzá Finta, aki a konkrét találgatásokat elkerülte, de annyit azért elárult, Brazíliát és Spanyolországot is az elődöntőbe várja.

Tabella
Férfi labdarúgás, Veszprém megyei I. osztály, 2018/19
1. VLS Veszprém 44
2. Balatonfüredi FC 43
3. Úrkút SK 37
4. Tihanyi FC 36
5. Ajka Kristály SE 32
6. Balatonalmádi SE 29
7. Gyulafirátót SE 24
8. Fűzfői AK 18
9. Várpalotai BSK 18
10. Tiac VSE 17
11. Magyarpolány SE 17
12. Csetény SE 16
13. Devecser SE 15
14. Sümeg VSE 15
15. Herend 11
16. FC Zirc 3
utolsó módosítás 2019. január 14. 09:21
tovább »