Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Győzelmével csoportelső a magyar válogatott

2018. június 2. 18:28 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott csoportelsőként jutott ki a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra, miután a selejtezősorozat utolsó fordulójában, szombaton 30-22-re legyőzte Fehéroroszországot Kecskeméten.

A két együttes hetedszer találkozott, és minden alkalommal a magyarok győztek.

A selejtezőcsoportban az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes hollandok, illetve a magyarok egyaránt tíz pontot szereztek, az egymás elleni eredmények döntöttek utóbbiak javára a tabellán, ugyanis Győrben 19-18-as, Eindhovenben pedig 23-22-es vendégsiker született márciusban.

A kontinenstorna csoportjainak sorsolása június 12-én lesz Párizsban.

Eredmény, 7. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Fehéroroszország 30-22 (12-13)
a magyar válogatott gólszerzői: Hornyák D. 7, Faluvégi 6, Háfra, Kovacsics 4-4, Schatzl 3, Kisfaludy, Lukács, Puhalák, Szabó L., Szekerczés, Tóth G. 1-1

Kim Rasmussen szövetségi kapitánynak már a kilencedik percben időt kellett kérnie, mert a pontatlan támadójáték és a gyenge védekezés miatt a vendégek 5-2-re vezettek. A folytatásban növelte, majd őrizte előnyét a fehérorosz csapat, de a szünet előtt a magyaroknak sikerült felzárkózniuk (12-13).

A második félidőre megmaradt a hazaiak lendülete, erőteljes támadásaiknak és egyre hatékonyabb védekezésüknek köszönhetően sikerült fordítaniuk, és végül Hornyák Dóra és Kovacsics Anikó vezérletével magabiztosan győztek.

A házigazdák harminc góljából 25-öt a Ferencváros játékosai lőttek.

"Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, június másodikán nehéz látványosan és színvonalasan kézilabdázni, bár azt nem sejtettem, hogy négy góllal is vezetnek majd a fehéroroszok" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Hangsúlyozta, azt tervezték, hogy saját kapujuk előtt nyomás alá helyezik ellenfelüket, hibára késztetik, és a végén, amikor fogytán lesz az energiája, növelik az előnyt.

"Szerencsére ez működött, győztünk, így büszke vagyok mindenkire, a játékosok nagy szívvel küzdöttek. Az egész selejtezősorozat arról szólt, hogy ki hiányzik, kire számíthatunk, rengeteg játékost kipróbáltunk, büszke vagyok arra, hogy meg tudtuk nyerni a csoportot" - tette hozzá.

A dán edző elmondta, legközelebb júliusban találkozik a keret, amelybe a tervei szerint sok játékost hív majd, "hiszen az elmúlt egy év megmutatta, mindenkire szükség lehet".

a magyar válogatott korábbi eredményei:
Magyarország-Koszovó 37-12 (18-5)
Fehéroroszország-Magyarország 18-25 (8-12)
Magyarország-Hollandia 18-19 (11-10)
Hollandia-Magyarország 22-23 (12-12)
Koszovó-Magyarország 15-37 (3-16)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Hollandia 10, 3. Fehéroroszország 4, 4. Koszovó 0

A csoportok első két helyezettje és a legjobb harmadik jutott ki a kontinenstornára. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.