Előnyben az 1. FC Veszprém!

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.06.01
  • 20:54
Megőrizte pályaelőnyét a veszprémi futsalcsapat, miután 4-1-re legyőzte a vendég Debrecent az NB I ötödik helyéért kiírt párharc első, pénteki meccsén.

Négy nappal azután, hogy lezárultak a csoportküzdelmek a futsal NB I rájátszásában, máris következtek a helyosztók: az ötödik helyért a két csoportharmadik, vagyis a Veszprém és a Debrecen csapott össze péntek este. Tekintettel arra, hogy az alapszakasz során a bakonyiak végeztek előkelőbb helyen, ők kezdhették hazai pályán a két nyert meccsig tartó párharcot.

A kezdő sípszót megelőzően a VFC USE U11-es csapatának tagjait köszöntötték, akik nemrégiben ezüstérmet szereztek az országos futsal-bajnokság négyes döntőjében.

A veszprémiek feladatát a hőség mellett az is nehezítette, hogy eltiltás miatt nem számíthattak Schmidmajer Ádámra és Boromisza Gáborra. Ezzel együtt is jól kezdett a házigazda, Bencsik már a 3. percben vezetéshez juttathatta volna az övéit, de nagy helyzetben telibe trafálta Dobi kapust. A 6. minutumban Boromisza Dániel érdemelt tapsot a publikumtól, miután szép mozdulattal, kapásból tüzelt. A löket kevéssel kerülte el a kaput.

A játékrész derekánál a szerencse is kellett ahhoz, hogy a vendégek ne találjanak be. Tóth Attila ugyanis szélvész gyorsan megiramodott a bal oldalon, könnyedén lerázta védőjét, majd csattanós kapufát lőtt.

A 13. percben ismét Bencsik került nagy helyzetbe, de ezúttal sem tudott túljárni a debreceni kapus eszén. Kisvártatva aztán megtört a jég. Igaz, hajdúsági segítség is kellett a bakonyiak vezető találatához. Tóth Attila ugyanis tisztázni szeretett volna Apatini elől, ám nagy igyekezetében öngólt vétett (1-0).

A játékrész hajrájában is a Veszprém volt a kezdeményezőbb, a rivális leginkább Dobinak köszönhette, hogy a szünetben csak egy volt közte.

A második felvonás elején némileg váratlanul egyenlítettek a hajdúságiak: Tóth Attila távoli szabadrúgása a lábak alatt a jobb alsó sarokban kötött ki (1-1).

A Veszprém kapuja elő szögezte ellenfelét, amely kontrákra rendezkedett be. Ennek köszönhetően lüktető, izgalmas mérkőzést láthatott a publikum. Püspök szögletét követően Bencsik lábában maradt a gól, majd Tatai hibázott közvetlen közelről.

Fél óra elteltével kis híján vezetéshez jutottak a cívisvárosiak: Varga és Tóth kettő az egy ellen vezethette a játékszert, ám a gyors ellentámadás végén utóbbi mellé lőtt. Tovább záporoztak a hazai lehetőségek is: előbb Bognár fejelt mellé, majd Tar löketét ütötte a léc fölé Dobi.

Öttel a vége előtt aztán már nem bírta a nyomást a DEAC, amikor is Tar szép csele után Tatai hozta kihagyhatatlan helyzetbe Boromiszát (2-1).

A debreceniek öt a négy elleni játékra váltottak, de nagyon gyenge hatásfokkal tették ezt. Előbb ugyanis Bognár, utána pedig Püspök is az üres kapuba lőtt (4-1). A 1. FCV együttesének kapujában a hajrában Simon Dániel is lehetőséget kapott, aki először szerepelt NB I-es felnőtt találkozón.

A Madarász-csapat tehát hozta a párharc első meccsét, s ha hétfőn Debrecenben is nyer, megszerzi az ötödik helyet. Ha netán egyenlít az ellenfél, jövő pénteken Veszprémben kerülhet sor a mindent eldöntő ütközetre.

Futsal NB I, az 5. helyért, 1. mérkőzés:
1. FC Veszprém–DEAC 4-1 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Tamási (Vass, Imre).
Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik. Csere: Simon (kapus), Fehér, Tar, Bognár, Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Debrecen: Dobi – Kasuba, Tóth A., Pallai, Varga D. Csere: Faragó (kapus), Pázmándi, Sándor, Esztergomi, Szabó P., Györfi. Vezetőedző: Elek Gergő.
Gólszerzők: Tóth A. (14. – öngól), Boromisza D. (36.), Bognár P. (38.), Püspök (39.), ill. Tóth A. (22.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Kevés olyan periódus volt a találkozón, amikor nehézségekkel kellett küzdenünk. Rengeteg szép támadást vezettünk és sok kapura lövésünk volt. A visszavágó nehéznek ígérkezik a talaj és a késői kezdési időpont miatt, de nem szeretnénk harmadik meccset, mindent megteszünk annak érdekében, hogy idegenben is nyerjünk.

Elek Gergő: – A mérkőzés nagy részében az történt, amit szerettünk volna: átadtuk a területet a Veszprémnek, mi pedig kontrákat vezettünk. Megvoltak a helyzeteink, kapufát is lőttünk. Figyelembe véve a körülményeket – hőség, levegőtlenség –, mindkét gárda tagjai hősként küzdöttek. A veszprémiek jobban bírták szusszal, lehet, hogy a jobb erőnlétük. Nem tudom azonban elmarasztalni a játékosaimat. Amennyire nem ízlett nekünk ma a „pálya”, annyira meg fog szenvedni a Veszprém a mi talajunkon. Azonban olyan sok sérültünk van, hogy lassan nekem kell beállni.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 7
2. 1. FC Veszprém 6
3. Nyírgyulaj KSE 5
4. Aramis SE 3
5. BME-BT FC 1
utolsó módosítás 2019. február 21. 09:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. február 13. 14:54
tovább »