A dudaszó után szerzett góllal nyert az 1. FCV

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.05.28
  • 21:04
Gyenge első és küzdelmes második félidőt követően nyert a vendég Aramis ellen a veszprémi futsalcsapat, amely megőrizte csoportbeli harmadik helyet, így az ötödik-hatodik helyért meccselhet a Debrecen ellen.

Utolsó fordulójához érkezett az első osztályú futsal-bajnokság rájátszása. A B csoportban a veszprémiek harmadik helyük megtartásának reményében az Aramist fogadták, amihez legalább egy pontra volt szükségük.

A vendégek előtt adódott az első lehetőség a 2. percben, Spandler könnyű szerrel védte Sámson próbálkozását. Visszafogott tempóban csordogált a találkozó, kevés említésre méltó esemény történt a játékrész első felében.

A budaörsiek kapták el hamarabb a fonalat. A 12. percben Büki szerezhetett volna vezetést, de nagy helyzetben fölé emelt. Ebből indult a hazai kontra, Tatai veszélyeztetett, Soós azonban a helyén volt.

Egy perccel később aztán már nem hibázott a rivális: Kulcsár passzából a VLS Veszprém játékosa, Bognár Bence talált be (0-1).

Öttel a szünet előtt pedig egy másik – korábbi – veszprémi nagypályás futballista, Büki tört borsot a mieink orra alá (0-2).

A Madarász-csapat gyenge első játékrészt produkált, a pontatlan, enervált játékot a szurkolók is nehezményezték.

Fordulás után egy lényegesen harcosabb Veszprém futott ki a pályára. Tatai rövid idő alatt helyzetbe is került, de sajnos kimaradt a lehetőség. Madarász János – aki a szünetben alapos fejmosást tartott játékosaink – cserélt a kapuban, így ekkor már Schmidmajer állt a gólvonal előtt.

A Veszprém átvette a mérkőzés irányítását. Igaz, a nagyobb helyzeteket a veszélyesen kontrázó ellenfél alakította ki. Majd’ fél óra játék után Püspök lőtt éles szögből csattanós kapufát.

Nyolc perccel a lefújást megelőzően öt a négy elleni játékra váltott a vendéglátó. Tar járt a legközelebb a gólszerzéshez, de ez is kimaradt.

A játékvezető úgy látta, hogy Schmidmajer kézzel ütötte el a játékszert a hatoson kívül, amiért a kapus piros lapot kapott. Nem sokáig játszhatott azonban emberelőnyben az Aramis, Büki ugyanis lerántotta Tart, így megkapta a második sárgáját, s az azzal jár pirosat. Az 1. FCV továbbra is vészkapussal –immáron három a négy ellen támadott –, ami eredményre is vezetett: Püspök passza után Tatai lőtt a bal alsó sarokba (1-2).

A 37. percben időt kért Madarász mester, együttese pedig szinte azonnal egyenlített: Tar centerezését a fiatal Bencsik váltotta gólra (2-2).

Fordult a kocka, ekkor már az budaörsieknek kellett futni az eredmény után. Ők is vészkapussal próbálkoztak, ám kevés sikerrel. Tatai vezethetett gyors ellentámadást, amely végén szépen kicselezte a játékos-edző Frank Tamást, majd éles szögből kapufát lőtt. A vendégek nagy nyomást gyakoroltak a veszprémi kapura, de nem tudtak ismét betalálni.

Úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége, ám Tatai még a végső dudaszó előtt célba vette az üres kaput. A játékszer a lefújást követően landolt a hálóban, ám a futsal szabályai szerint így érvényes volt a találat (3-2).

A Veszprém tehát maradt a csoport harmadik helyén, így az ötödik-hatodik helyért csatázhat a Debrecen ellen. A két nyert meccsig tartó párharcot a mieink kezdik hazai pályán június 1-jén, pénteken (18.30), a visszavágó időpontja: június 4. (19.00).

Futsal NB I, rájátszás, B csoport. 10. (utolsó) forduló:
1. FC Veszprém–Aramis SE 3-2 (0-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Zimonyi (Tamás, Janitz).
Veszprém: Spandler – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik. Cserék: Schmidmajer (kapus) Fehér, Tar, Boromisza G. Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Aramis: Soós – Kulcsár, Sámson, Büki, Bognár B. Csere: Dohány (kapus), Sivák, Lak, Roni, Bencze, Frank, Póta, Boznánszky. Játékos-edző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Tatai (34., 40.), Bencsik (38.), ill. Bognár B. (13.), Büki (15.)
Piros lap: Schmidmajer (33.), ill. Büki (34.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Az első félidőben katasztrofálisan játszottunk. Amit ezután a szünetben mondtam a játékosaimnak, az idézhetetlen. A második játékrészben legalább a becsületükért küzdöttek a fiúk, s bár akkor sem játszottak jól, fordítani tudtak.

Frank Tamás: – Nagyon sajnálom, hogy pont nélkül távozunk, hiszen 2-0-s vezetésünk után négy-öt tiszta helyzetet is kihagytunk, s nem tudtuk eldönteni a találkozót. A Veszprém jobban alkalmazta az emberelőnyös játékot, s fordított. Az egész szezonunkat tekintve reális számunkra ez a helyezés.

Tabellák
Férfi futsal NB I B csoport, 2018/2019
1. Kútház Haladás VSE 7
2. 1. FC Veszprém 6
3. Nyírgyulaj KSE 5
4. Aramis SE 3
5. BME-BT FC 1
utolsó módosítás 2019. február 21. 09:38
tovább »
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 50
2. 1. FC Veszprém 42
3. Kútház Haladás VSE 41
4. Dunaferr 40
5. Debreceni Egyetemi AC 22
6. Aramis SE 19
7. Szigetszentmiklós Futsal 19
8. Nyírgyulaj KSE 16
9. Rubeola FC Csömör 8
10. BME-BT FC 7
utolsó módosítás 2019. február 13. 14:54
tovább »