Sok mindenről dönt az utolsó kör

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.05.26
  • 07:30
Amennyiben hétfőn (18.30) legyőzi a vendég Aramist, csoportja harmadik helyén végez, s az ötödik-hatodik helyért csatázhat az NB I-es veszprémi futsalcsapat, amely pályaelőnyt is szerezne.

A hét elején a Rába ETO-nál vizitált a veszprémi futsalcsapat az NB I rájátszásában. A bakonyiak bő fél óráig rendkívül szoros küzdelemre késztették a címvédőt, amely ekkor emberelőnybe került, s a folytatásban bedarálta a mieinket (7-2).

– Kiváló mérkőzést játszottunk harminckét percig. Már csak idő kérdése volt, hogy mikor egyenlítünk, amikor kaptunk egy érthetetlen kiállítást, amit a hazaiak ki tudtak használni – tekintett vissza a találkozóra az 1. FCV vezetőedzője, Madarász János, aki elmondása szerint meglehetősen furcsa játékvezetői felfogással találkozott Győrben.

– A piros lapot követően elvesztettük a hitünket, s csapatként is szétestünk. Az utolsó nyolc percben látottak alapján megérdemelten nyert az ETO. A vereség azonban fájó, mert azt megelőzően abszolút nem lehetett megmondani, hogy melyik gárda küzd a bajnoki döntőért, s melyik a középmezőnyért – tette hozzá a szakember.

Az Aramis ellen zárja a B csoportot a Veszprém

Hétfőn (18.30) az Aramis vendéglátójaként zárja a rájátszás B csoportjának küzdelmeit a Veszprém. Ha pontot szerez a Madarász-csapat, biztosan megőrzi harmadik helyét, s az ötödik-hatodik helyért küzdhet a Debrecen ellen a két nyert meccsig tartó párharcban. S mivel a veszprémiek az alapszakaszban megelőzték a hajdúságiakat, ők kezdhetnék hazai pályán a küzdelmet, vagyis övék lenne a pályaelőny.

Amennyiben viszont az Aramis hétfőn nyerni tud a Március 15. utcai csarnokban, elorozza a harmadik pozíciót a mieink elől. Ez esetben Tataiék csak a hetedik-nyolcadik helyért játszhatnak a Nyírgyulaj ellen, ráadásul idegenben kezdenék a párharcot.

– A szezon elején a középmezőny – ötödik-hetedik hely – elérését tűztük ki célként. A hajrában természetesen megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból. Szeretnénk megnyerni az utolsó meccset, utána pedig a helyosztón megkaparintani az ötödik helyet. Érzelmekben gazdag, feszült mérkőzésre számíthatunk az Aramis ellen. A budaörsiek ugyanis csak akkor előzhetnek, ha megvernek minket – vélekedett Madarász János.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 25
2. Swietelsky Haladás VSE 22
3. 1. FC Veszprém 12
4. Aramis SE 8
5. Bőny 8
utolsó módosítás 2018. június 01. 19:48
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »