Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felnőttek a kihívásokhoz

2018. május 24. 10:50
„Veszprémben nem fordulhat elő, hogy nem teszed oda magad a pályán, hogy nem küzdesz” – így szól Gulyás István ars poeticája, aki ebben a szellemben vezette pályára az U20-as együttest a nemrég lezárult idényben.

Mozgalmas szezont tudhat maga mögött a Telekom Veszprém második számú együttese. Az idény elején egy kezdősornyi játékos távozott az élvonalba, miközben tovább nőtt a tét a hátországban. A Magyar Kézilabda Szövetség ugyanis fokozatosan átszervezi a másodosztály kiírását a színvonal emelésének érdekében. Dióhéjban ez annyit jelent, hogy már idén több kiesővel számolhattak a résztvevők, mivel a folyamat végét jelentő 2019/20-as idényben egycsoportos, országos divízió váltja a megszokott – nyugati és keleti csoportokra bontott –lebonyolítási rendszert.

Nemcsak a gárda kerete, a szakvezetés is új impulzust kapott: újabb korábbi veszprémi legenda „tért haza” Gulyás István személyében, aki rögtön nagyot dobott tanítványaival. Az U20-asok otthonában mindenki vért izzadt, s a megszerzett ötödik pozíció is előkelőnek mondható. Főleg annak fényében, hogy csak olyan csapatok végeztek a mieink előtt, amelyek felnőtt korú játékosokat is pályára küldhettek.

Gulyás IstvánGulyás István

– Teljesen új gárdával álltunk neki az idénynek. A kínálkozó lehetőség pedig motiválóan hatott fiatal játékosaimra, akik teljes erőbedobással küzdötték végig a nyári alapozó munkát. Ennek eredményeként remekül kezdtük a szezont. Igaz, olykor előjöttek a megingások a játékunkban, de olyan szépen termeltük a pontokat, hogy karácsonykor már éremről álmodozhattunk – tekintett vissza megkeresésünkre Gulyás István, a gárda vezetőedzője.

A szakvezető megjegyezte: tanítványai zöme szezon közben érettségizett vagy egyetemi tanulmányait végezte, s korukból adódóan is borítékolhatók voltak az apróbb hibák. – Többnyire magas színvonalon kézilabdáztak, de ami ennél is fontosabb, hogy végig nagy szívvel játszottak a fiatalok. Mindig arról beszéltem az öltözőben, hogy milyen tradíciói vannak ennek a klubnak, hiszen mi edzők is itt nőttünk fel és lettünk jegyzett játékosok. Itt nem lehet olyat elképzelni, hogy valaki nem teszi oda magát a pályán százszázalékosan – árulta el Gulyás, aki úgy érzi, értő fülekre találtak intelmei, mert ezt mindvégig betartotta csapata. – Ez azért is örömteli, mert amellett, hogy sportolókat képzünk, embereket is nevelünk. S olyan fiatalokat szeretnénk adni a magyar kézilabdázásnak, akikre büszkék lehetünk majd.

A zajló szezonban kevesebb játéklehetőség jutott az utánpótláskeret tagjainak a felnőtt csapatnál. Gulyás István szerint ez természetesnek tekinthető, hiszen Ljubomir Vranjes személyében új edző érkezett a fedélzetre.

Az NB I/B Nyugati csoportjának gólkirálya is Veszprémből került ki: Szakály Benedek meccsenként hat góllal terhelte az ellenfelek kapusait. A jobbszélső várhatóan az NB I-es Ferencvárosnál folytatja pályafutását, csakúgy, mint Ubornyák Dávid, aki Gyöngyösre igazol és Molnár Balázs is az élvonalban, az Egernél folytatja. Forgács Tamás és Süle Márk is távozik a klubtól: előbbi Kecskemétre, utóbbi Pécsre szerződik, mindketten NB I/B-ben folytathatják.

Bevált a „jó zsaru, rossz zsaru” felállás is a kispadon. – Tombor Csabával remekül tudtuk motiválni egymást és Perez Carlos is beépült a napi feladatokba. Mindig volt közöttünk valaki, aki, ha kellett felemelte a hangját vagy épp ellenkezőleg, higgadt tanácsokkal tudott segíteni – fűzte hozzá Gulyás István, aki összeségében pozitívan értékeli szezonjukat.

Zatkalik Dániel
Események
Sorozat
férfi kézilabda NB II Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Budai Farkasok
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. február 29. 18:00
Helyszín
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Eredmény
21-28
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Telekom Veszprém U21
Vendég
Pécs
Időpont
2020. március 6. 19:30
Helyszín
Veszprém, DEVM Sportcsarnok
Eredmény
34-27
részletek
Sorozat
férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoport, 2019/2020
Hazai
Szigetszentmiklós
Vendég
Telekom Veszprém U21
Időpont
2020. március 11. 19:30
Helyszín
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Eredmény
28-26
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.