Ugalde: ledolgozható a hátrány!

  • Telekom Veszprém
  • 2018.05.17
  • 07:30
A spanyol balszélső vasárnap (15.00) ölti magára utoljára a Telekom Veszprém mezét. Mint mondta, millió szállal kötődik a városhoz, nehéz és szomorú búcsúra számít, de egyelőre csak a bajnoki döntővel foglalkozik.

Megmenti-e szezonját Ljubomir Vranjes kézilabdacsapata? – ez a legfőbb kérdés a bajnoki döntő vasárnapi (15.00) visszavágója előtt Veszprémben. A bakonyi drukkerek nem ahhoz szoktak, hogy a mindent eldöntő találkozó előtt nem kedvenceik a párharc toronymagas esélyesei. A szegedi odavágó képe alapján és a négygólos Mol-Pick előny tudatában pedig egyértelműen kijelenthető, hogy extra teljesítmény kell Nagy Lászlóéktól a címvédéshez és a korai BL-búcsú feledtetéséhez.

Cristian Ugalde: Amint lefújták a meccset, jöhetnek az érzelmek

Az idény végén Hannoverbe szerződő Cristian Ugaldéval csapata keddi tréningjét követően beszélgettünk. A spanyol szélső szerint korántsem vészes a helyzetük, mivel szoros csatát látott a Tisza-partján. Az NB I versenykiírását azonban némi kritikával illette. – Nem túl fair a jelenlegi versenyrendszer, hiszen a szezon egészét tekintve már felülmúltuk riválisunkat. A Szegednek több megingása is volt, míg mi csak biztos alapszakasz-győztesként veszítettünk ellenük. A bajnoki döntőben ez azonban szemernyit sem számít. Elég volt egy rosszabbul sikerült periódus és hirtelen hátrányba kerültünk. Nem biztos, hogy ez így korrekt. Természetesen ismertük előre a kiírást és nem is szeretnék ezzel védekezni. Ledolgozható a hátrányunk és a játék képe alapján sem láttam komoly különbséget a felek között. Egy éve hat találattal nyertünk, az most is elég lehet – bizakodott.

A spanyol kiválóság a párharc első felvonását csak a lelátótól kísérhette figyelemmel, mivel Ljubomir Vranjes nem nevezte őt a meccskeretbe. Azt is megtudtuk, várhatóan ezúttal is csak a találkozó előtti órákban tudja meg, hogy számít-e játékára edzője az utolsó nagy csatában. Mert, hogy sok nagy csatát megélt veszprémi mezben Ugalde, aki különleges búcsúra számít.

– Egy biztos, megannyi szép emléket viszek magammal Veszprémből. A hatalmas győzelmek és fájó vereségek is örökre bennem maradnak. Millió szállal kötődöm a városhoz, ezért nehéz és szomorú búcsú lesz, de egyelőre még nem foglalkozom ezzel. A legfontosabb, hogy begyűjtsük a bajnoki címet. Amint lefújták a meccset, jöhetnek az érzelmek – árulta el Ugalde, aki hat szezonon keresztül szolgálta a bakonyiakat.

Megjegyezte: büszke arra, hogy a veszprémi együttes abban az időszakban vált Európa top alakulatává, amikor itt játszhatott. – Ma már mindenki itt akar kézilabdázni, amikor Chema Rodrigezzel és Nagy Lászlóval ide szerződtünk, még csak egy út elején jártunk, ami a közvetlen világelitbe vezetett.

Szóba került a zajló szezonban mutatott hullámzó teljesítmény is, amivel kapcsolatban okokkal nem tudott szolgálni Ugalde, de annyit leszögezett, szégyenként élte meg a BL-búcsút. – Ezt a klubot minden körülmény között győzelemre tervezték. Minden adott a sikerhez. A város is tökéletes hely egy profi kézilabdázó számára. Itt edzhetünk ebben a gyönyörű csarnokan szinte minden nap. Európa legjobb szurkolói állnak a hátunk mögött, akiktől mindig csak támogatást kaptunk. Minimum a legjobb nyolcban lett volna a helyünk idén is. Magam sem értem, miért, de a Skjern ellen túl sok könnyelmű hibát vétettünk. A visszavágón mindent megpróbáltunk, azonban nem tudtuk megtörni őket, s talán a szerencse sem állt mellénk. A vereség is a sport része, s ha megnézzük, a Barcelonával és a Kielcével is megesett hasonló a közelmúltban – mutatott rá a harmincéves légiós, aki a Veszprém drámai körülmények között elbukott BL-döntőjét is felemlegette.

– A Kielce elleni fináléban elszenvedett vereség a mai napig érthetetlen és fájó seb. Borzasztó nehéz megélni, hogy szinte az egész szezont hibátlanul küzdötte végig a gárda, s a saját játékom is közel tökéletes volt a döntőben, mégis kicsúszott a kezünkből a hőn áhított trófea – tette hozzá.

Klubváltása körülményeiről is szót ejtett a Telekom egyik leggyorsabb embere. Mint mondta, Manuel Strlek és Dejan Manaszkov szerződtetésekor már érezte, hogy veszélyben lehet pozíciója, s azt is sérelmezte, hogy már ideje korán, októberben eldőlt sorsa. Új állomáshelyének kiválasztásakor döntő szerepe volt az exveszprémi Carlos Ortega hívó szavának, hiszen egy általa jól ismert rendszerbe kell majd beilleszkednie.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 8
2. Vardar Szkopje 8
3. Kielce 8
4. Rhein-Neckar Löven 6
5. Telekom Veszprém 6
6. Meskov Breszt 4
7. Montpellier 0
8. IFK Kristianstad 0
utolsó módosítás tegnap 10:20
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 16
2. Grundfos Tatabánya KC 13
3. Csurgói KK 11
4. Balatonfüredi KSE 10
5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 9
6. Telekom Veszprém 8
7. Sport36-Komló 7
8. FTC 6
9. Dabasi KC VSE 6
10. CYEB Budakalász 6
11. Ceglédi KKSE 4
12. Mezőkövesdi KC 3
13. DVTK-Eger 3
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás tegnap 20:24
tovább »