Él a remény: elkapta a listavezetőt a VLS!

  • VLS Veszprém
  • 2018.05.12
  • 19:10
Jobban kihasználta lehetőségeit, így mindhárom pontot itthon tudta tartani a VLS Veszprém, amely a Kaposvár tizenhat meccses veretlenségi sorozatába rondított bele.

Az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodott volna a kiesés elől menekülő Veszprém, amely a listavezető Kaposvárt fogadta szombat délután az NB III Nyugati csoportban. Vágó Attila eltiltás miatt nem számíthatott Dobsa Gergő, Prágai Juraj és Radványi Dávid játékára. A vendégek viszont közel legerősebb összeállításukban érkeztek, csak Nagy Krisztián hiányzott ötödik sárga lapos figyelmeztetése miatt. A vendég tábor volt hangosabb, a pár évvel ezelőtt még élvonalbeli gárdát lelkes szurkoló tábor kísérte a királynék városába.

A 8. percig kellett várni az első valamire való akcióra: Balázs találta el az oldalhálót. Nem sokkal később Szakály eresztett el egy távoli bombát, lecsapódó kísérlete azonban jócskán elkerülte Kis portáját.

17. perc: A szögletzászló mellől lőhetett szabadot a Kaposvár, a bekanyarított labda épp, hogy elhaladt Kis kapuja mellett.

Öt perccel később a semmiből szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Gunther keresztlabdáját Köböl vette maga jobb oldalon, egy tolás után pedig védhetetlenül a hosszú sarokba bombázott (1-0).

25. perc: Gyorsan jött a válasz: Ivancsics megpattantó szabadrúgását Andorka váltotta gólra félollózós kapáslövésből (1-1).

Nagy bravúrt hajtott végre a VLS (archív fotó)

A félidő hátralevő felében még két vendég akciót jegyezhettünk fel: Kollega és Lakatos is megtornásztatta a mieink hálóőrét.

Álmoskásan folytatódott a második játékrész. A mieink próbálkozásai rendre elhaltak az utolsó támadóharmadban, de a vendégek sem ma mutatták meg, hogy miért is érdemelnének NB II-es tagságot jövőre.

61. perc: Szakály pörgette be a labdát a tizenhatos területére: Andorka érkezett és szerezte meg saját és csapata második találatát (2-1).

Czimbalmos tekerte a labdát Bognár fejére nem sokkal később, a VLS támadója azonban nem tudta jól irányítani a labdát. Újabb öt perc elteltével Vass próbálkozott, ám Slakta védett bravúrral.

70. perc: Andorka lábában maradt a mesterhármas. Ha a mellette érkező társat választja, szinte biztos a gól. Ám nem így döntött, labdája épp, hogy elsuhant a kapufa mellett.

75. perc: Irmes kapott labdát. Jól fordult kapu felé, s erő is volt a lövésben, de Slakta őrizte a rövid sarkot.

84. perc: Irmes ezúttal szabadrúgásból próbálkozott, huszonkét méterről eleresztett lövése védhetetlenül szállt be a keresztléc alatt. Egyenlített a Veszprém (2-2). Fél perccel később Sóron kapta meg második sárgáját kezezésért, így emberelőnyben hajrázhatott a VLS.

Egyetlen támadás kellett az előny gólra váltásához. Vass tálalt Czimbalmos elé, aki már csak a kapussal állt szemben, s tanítani való módon bombázott a hosszúba (88. perc: 3-2).

Újabb fél perc elteltével Andorkát állították ki. Előbb ugyanis sárga lapot kapott Erős buktatásáért, majd vélhetően szövegelés miatt indulhatott is az öltözőbe.

A Veszprém szinte csodát hajtott végre. Sereghajtóként verték a tizenhat (!) mérkőzés óta veretlen, a bajnokság toronymagas esélyesének számító Kaposvárt.

Labdarúgó NB III Nyugati csoport, 27. forduló:
VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 3-2 (1-1)
Veszprém, Egyetemi Stadion 200 néző.
Veszprém: Kis – Szabó T., -Gulyás, Erőss, Gunther – Lupták (Kelemen, 55.), Balázs, Szabó B. (Czimbalmos, 46.) Köböl (Irmes, 67.), Vass – Bognár. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kaposvár: Slakta – Nagy J., Ur, Lakatos G., Hadaró, (Rajczi, 90.) – Szakály A., Godzsajev (Vachtler, 46.) – Sóron, Ivancsics, Kollega K. (Sárközi, 54.) – Andorka. Edző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Köböl (22. perc), Irmes (84.), Czimbalmos (87.), ill. Andorka (25., 61.)

Edzői értékelés

Vágó Attila: – Ez a meccs is bizonyítja, hogy a futballban nincsen lehetetlen. Úgy érzem, most érett össze a csapatunk. Amit az Ajka ellen elvett tőlünk a sors, azt most visszakaptuk. Az a csapat győzött, amelyik jobban akarta a három pontot.

Tabella
Férfi labdarúgás, NB III Nyugati csoport, 2017/18
1. Kaposvári Rákóczi FC 70
2. FC Ajka 64
3. Érdi VSE 57
4. Puskás Akadémia FC II. 53
5. III. Ker. TVE 50
6. Tarr Andráshida SC 48
7. Pápai Perutz FC 46
8. BKV Előre 45
9. Csepel FC 42
10. Videoton FC II. 39
11. Dunaharaszti MTK 33
12. Pénzügyőr SE 29
13. THSE-Szabadkikötő 27
14. Csornai SE 26
15. Gyirmót FC Győr II. 23
16. VLS Veszprém 22
utolsó módosítás 2018. június 03. 22:53
tovább »