Vranjes: saját csarnokában a Szeged a favorit

  • Telekom Veszprém
  • 2018.05.10
  • 13:06
A Veszprém svéd trénere szerint játékosai néha elfelejtik, hogy munka nélkül nincs eredmény. Azt is leszögezte, hogy jövőre ilyen már nem fordulhat elő a Telekom háza táján, amely sérültjei miatt ezúttal nem esélyesként utazik a Mol-Pick otthonába.

Már csak a bajnoki döntő maradt hátra az idei klubszezonból férfi kézilabdázóinknál. Az előző évekhez hasonlóan most is Veszprém és a Szeged közül hirdetnek majd bajnokot. Az oda-visszavágós párharcot szombaton (13.00) az alapszakasz második helyén végző Tisza-partiak otthonában kezdik a felek. A visszavágót pedig jövő vasárnap (15.00) rendezik a Veszprém Arénában.

A veszprémiek keddi tréningjét követően Mikler Roland állt kameránk elé, s az első magyar bajnoki fináléjára készülő Ljubomir Vranjes is megosztotta várakozásait.

Ljubomir Vranjes: a védekezés a kapusteljesítmény dönthet

A párharc főpróbájának számító Tatabánya elleni – különösebb tét nélküli – találkozón félidei négygólos hátrányát ledolgozva aratott szoros győzelmet a bakonyi együttes. A találkozó képével koránt sem volt elégedett a svéd mester, aki már a meccset követő televíziós interjújában is hangot adott véleményének. A „szív nélküli” játék okairól nem kívánt nyilatkozni, de annyit leszögezett, jövőre ezek a tényezők másképp fognak alakulni, s erősebb Veszprémet láthatunk a pályán.

– Munka nélkül nincs győzelem, ezt pedig néha elfeledik néhányan. Főleg akkor, amikor többet kellene hajtaniuk a korábban megszokott teljesítmény eléréséhez. Ha egy játékos csak ötven-hatvan százalékot ad ki magából, annak komoly problémái lesznek – fűzte hozzá Vranjes, aki tiszteli a Tatabánya játékerejét, készült arra, hogy a vendégek felszabadultan érkeznek az Arénába. Ugyanakkor hangsúlyozta, ez sem lehet mentség az első félidőben látottakra.

A szegedi találkozóra térve Vranjes kiemelte, örül, hogy játékosaiban még ott élhet a Veszprém Arénában kapott pofon a riválistól, mert így legalább kellően éberen készülnek a találkozóra. – Azt gondolom, hazai pályán mindenképp ők az esélyesek, hiszen Lékai Máté és Andreas Nilsson is csatlakozott a többi sérültünk mellé. Így koránt sem optimális a helyzetünk. A védekezésünkön és a kapusteljesítményünkön fog múlni, hogy milyen eredménnyel térünk haza – tekintett előre Ljubomir Vranjes, aki a párharc kimenetelét tekintve még így is hatvan-negyven százalékot jósol saját együttesének a bajnoki cím elhódítására.

Tabellák
Férfi kézilabda NB I, 2017/18
1. Telekom Veszprém 50
2. MOL-Pick Szeged 46
3. Grundfos Tatabánya KC 42
4. Balatonfüredi KSE 40
5. Sport36-Komló 26
6. Csurgói KK 25
7. CYEB Budakalász 24
8. Dabas KC VSE 20
9. Eger SBS Eszterházy 19
10. B.Braun Gyöngyös 17
11. Ceglédi KKSE 17
12. Ferencváros 16
13. Váci KSE 16
14. Orosházi FKSE- LINAMAR 6
utolsó módosítás 2018. május 06. 21:17
tovább »
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2017/18
1. Paris Saint-Germain 23
2. Telekom Veszprém 18
3. SG Flensburg-Handewitt 18
4. THW Kiel 16
5. Kielce 15
6. Meskov Breszt 10
7. RK Celje 7
8. Aalborg Handbold 5
utolsó módosítás 2018. március 04. 21:41
tovább »