Vranjes: saját csarnokában a Szeged a favorit

  • Telekom Veszprém
  • 2018.05.10
  • 13:06
A Veszprém svéd trénere szerint játékosai néha elfelejtik, hogy munka nélkül nincs eredmény. Azt is leszögezte, hogy jövőre ilyen már nem fordulhat elő a Telekom háza táján, amely sérültjei miatt ezúttal nem esélyesként utazik a Mol-Pick otthonába.

Már csak a bajnoki döntő maradt hátra az idei klubszezonból férfi kézilabdázóinknál. Az előző évekhez hasonlóan most is Veszprém és a Szeged közül hirdetnek majd bajnokot. Az oda-visszavágós párharcot szombaton (13.00) az alapszakasz második helyén végző Tisza-partiak otthonában kezdik a felek. A visszavágót pedig jövő vasárnap (15.00) rendezik a Veszprém Arénában.

A veszprémiek keddi tréningjét követően Mikler Roland állt kameránk elé, s az első magyar bajnoki fináléjára készülő Ljubomir Vranjes is megosztotta várakozásait.

Ljubomir Vranjes: a védekezés a kapusteljesítmény dönthet

A párharc főpróbájának számító Tatabánya elleni – különösebb tét nélküli – találkozón félidei négygólos hátrányát ledolgozva aratott szoros győzelmet a bakonyi együttes. A találkozó képével koránt sem volt elégedett a svéd mester, aki már a meccset követő televíziós interjújában is hangot adott véleményének. A „szív nélküli” játék okairól nem kívánt nyilatkozni, de annyit leszögezett, jövőre ezek a tényezők másképp fognak alakulni, s erősebb Veszprémet láthatunk a pályán.

– Munka nélkül nincs győzelem, ezt pedig néha elfeledik néhányan. Főleg akkor, amikor többet kellene hajtaniuk a korábban megszokott teljesítmény eléréséhez. Ha egy játékos csak ötven-hatvan százalékot ad ki magából, annak komoly problémái lesznek – fűzte hozzá Vranjes, aki tiszteli a Tatabánya játékerejét, készült arra, hogy a vendégek felszabadultan érkeznek az Arénába. Ugyanakkor hangsúlyozta, ez sem lehet mentség az első félidőben látottakra.

A szegedi találkozóra térve Vranjes kiemelte, örül, hogy játékosaiban még ott élhet a Veszprém Arénában kapott pofon a riválistól, mert így legalább kellően éberen készülnek a találkozóra. – Azt gondolom, hazai pályán mindenképp ők az esélyesek, hiszen Lékai Máté és Andreas Nilsson is csatlakozott a többi sérültünk mellé. Így koránt sem optimális a helyzetünk. A védekezésünkön és a kapusteljesítményünkön fog múlni, hogy milyen eredménnyel térünk haza – tekintett előre Ljubomir Vranjes, aki a párharc kimenetelét tekintve még így is hatvan-negyven százalékot jósol saját együttesének a bajnoki cím elhódítására.

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Barcelona 8
2. Vardar Szkopje 8
3. Kielce 8
4. Rhein-Neckar Löven 6
5. Telekom Veszprém 6
6. Meskov Breszt 4
7. Montpellier 0
8. IFK Kristianstad 0
utolsó módosítás tegnap 10:20
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 16
2. Grundfos Tatabánya KC 13
3. Csurgói KK 11
4. Balatonfüredi KSE 10
5. HE-DO B. Braun Gyöngyös 9
6. Telekom Veszprém 8
7. Sport36-Komló 7
8. FTC 6
9. Dabasi KC VSE 6
10. CYEB Budakalász 6
11. Ceglédi KKSE 4
12. Mezőkövesdi KC 3
13. DVTK-Eger 3
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás tegnap 20:24
tovább »