Márton Anita megcélozta a húszméteres álomhatárt

  • atlétika
  • 2018.05.09
  • 11:17
Hazánk első atlétikai világbajnoka elismerően nyilatkozott az Óváros téri súlylökő viadalról, s a közeljövő célkitűzéseiről is szót ejtett.

A magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita is kipróbálta magát az I. Veszprémi Súlylökő Párbajon, amelyet rendhagyó módon városunk szívében, az Óváros téren bonyolítottak le a szervezők. A szép számú közönséget vonzó viadal végén megrohamozták rajongói Márton Anitát, akit két közös fotó és aláírás között a veszprémi sajtónak is nyilatkozott.

Márton Anita célja a húszméteres álomhatár elérése

– Nagyon örülök, hogy ezzel a rendezvénnyel is népszerűsíteni tudjuk az atlétikát, azon belül pedig a súlylökést. Ez egy remek kezdeményezés, bízom benne, hogy hagyománnyá fog válni. Ha így lesz, rám is számíthatnak majd a szervezők – húzta alá Márton, aki felkészülése menetéről is megosztott néhány részletet.

– Nemrég érkeztem haza az edzőtáborozásból, kemény munka van a hátam mögött. Ennek lezárása volt a múlt héten egy verseny, ahol 18.61 métert löktem. Ez az eredmény bizakodásra adhat okot, folytatjuk tovább a felkészülést, csütörtökön már Sanghajban fogok versenyezni. A formaidőzítésemet az augusztusi, berlini Európa-bajnokságra hangoljuk, ott szeretném tovább javítani az egyéni csúcsom – árulta el Márton Anita, akinek ehhez a riói olimpián elért 19.87 méteres eredményén kéne javítania. Már egy egészen apró egyéni csúccsal is boldog lennék, de a húszméteres álomhatár a célom – jelentette ki magabiztosan a békéscsabai sportoló.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatban elmondta, borzasztó kemény csatát vár az érmes helyezésekért, hiszen a feltörekvő fiatalok is ott vannak nyomában, s a németek visszatérő kiválóságától, Christina Schwanitztól is jó formát vár. – Szerintem még a dobogóra kerülésért is óriásit kell lökni, az aranyról nem is beszélve – tekintett előre a rá jellemző szerénységgel Márton, akitől joggal tarthatnak riválisai, hiszen kiegyensúlyozott teljesítményében rendre ott vannak a bravúros dobások. – Számítanak rá, hogy kihozom magamból a maximumot, talán ezzel nálam van a lélektani előny – fűzte hozzá a világklasszis dobóatléta.