Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ez aztán a nagy dobás

2018. május 7. 20:03
Remekül sikerült a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) újítása: egyéni csúcsokkal tarkított, remek hangulatú súlylökő versenyt varázsoltak az Óváros térre.

Nagy nap volt a hétfői a VEDAC életében, hiszen az egyesület életét alapvetően meghatározó eseménnyel indult az I. Veszprémi Súlylökő Párbaj, amelyet a Gizella Napok keretében, a város szívében rendeztek meg.

Porga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatójaPorga Gyula polgármester és Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója

– Egy igazi sportkuriózummal járult hozzá a VEDAC a kultúra ünnepéhez. Köszönöm a szervezőknek, hogy megálmodták és meg is szervezték ezt a rendezvényt – méltatta a hazánkban párját ritkító kezdeményezést Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

Az atlétikaklub rendhagyó módon nem egy sportpályán, hanem az Óváros téren alakított ki – hitelesített – súlylökő pályát, s a rangos mezőnyről is gondoskodtak. Többek között dobókörbe állt a szám regnáló világbajnoka, Márton Anita is.

Márton Anita – Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A polgármester a megnyitó gondolatainak tolmácsolása után a klub jövőjét garantáló szerződést írt alá a publikum előtt. A városvezetés 2024-ig hosszabbította meg a VEDAC 25 millió forintban meghatározott éves támogatói szerződését – hangzott el közel háromszáz nézőt vonzó eseményen.

Orbán Évát figyeli a közönségOrbán Évát figyeli a közönség

A verseny a helyszínválasztáson túl is rendhagyónak számított, hiszen a felek párokba verbuválódva mérkőztek meg egymással, s minden versenyző a korcsoportjának megfelelő súlyú szerrel célozhatott.

A legnagyobb tapsot természetesen Márton Anita kapta, aki egyéni csúcsától ezúttal jócskán elmaradt, de ez nem is meglepő, hiszen az Európa-bajnokságra készülő atléta alapozó edzőtáborból vette az irányt Veszprém felé.

A párosok között Aranyi Ferenc (VEDAC) és Detrik Balázs (Ikarus BSE) kettőse nyert, kettejük dobásának átlaga 16.23 méter lett. Számos egyéni csúcs is született a viadalon, egyéniben Márton Anita (Békéscsabai AC) dobta a legmesszebbre a súlygolyót (18.06 méter), a férfiak között pedig Kovács László (Ikarus BSE) diadalmaskodott (17.71 méter).

Galéria
I. Veszprémi Súlylökő Párbaj
Zatkalik Dániel
Kovács Bálint
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. ma 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.