Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rég látott ennyi bringást a Bakony

2018. május 7. 17:09
Csaknem félezren vettek részt a 25. Bakony 200 kerékpáros teljesítménytúrán.

– Álmodtunk egy számot, hogy mi lenne, ha fél ezer embert ültetnénk bringára. És tessék, közel 500 bringás jött el a veszprémi Óváros térre, hogy részese legyen a Bakony legnagyobb bringás rendezvényének – értékelt Tóth András főszervező.

A legbátrabbaknak a 200 km+ csúcs – azaz a hosszú táv és egy Kab-hegyi feltekerés teljesítése mellett – mellett az erős széllel is meg kellett küzdeni a túrán. A kisebbeknek és a családoknak a 30-as tótvázsonyi vagy a 15 km-es vezetett nemesvámosi túra nyújtott maradandó élményt.

Fotók: Veszprémi Kerékpáros EgyesületFotók: Veszprémi Kerékpáros Egyesület

7.00-kor kígyózó sorok álltak a pecsételős füzet átvételéért és a sorokban feltűntek komoly kerékpár- és triatlonversenyzők is, amiből látszik, hogy nemcsak a családoknak vagy szabadidős sportolóknak, hanem a kemény edzésmunkát végzőknek is szükségük van egy könnyedebb felszabadultabb bringázásra.

– 7.30-tól szakaszosan rajtoltak a túrázók, hogy ne terheljék le a városi kivezető utakat, így talán kisebb bosszúságot okoztunk a kerékpározásban nem aktív városlakóknak. Bár fontosnak tartjuk, hogy vegyék észre a bringás tömeget az emberek, hiszen a kerékpár nem csak sporteszköz, hanem közlekedési eszköz is a hétköznapokban – folytatta Tóth András, a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

A 25. Bakony 200 teljesítménytúra mára már nem csak a helyiek körében népszerű, mivel a hosszabb távok nehézsége és a táj szépsége is idevonzza az ország minden szegletéből a bringásokat, így nem meglepő, hogy Mosonmagyaróvárról, Szegedről, de még Debrecenből is érkeztek versenyzők.

Idén már nemcsak a rövid távú túráktól volt gyermekbarát a rendezvény, hanem az Óváros téren felállított gyerek ügyességi bringapálya és KRESZ-totó is segített azoknak, akik aktív résztvevői akartak lenni a régió legnagyobb kerékpáros eseményének. A délelőtti futóeseményről sok gyermek érkezett kipróbálni a bringapályát, így a május 6-i napsütéses vasárnap egy igazán sportos nap volt a veszprémiek életében.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.