Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négy nap, két verseny: tizenhárom érem

2018. május 5. 18:02 // Forrás: Toldi Tamás - Veszprém Cycling Academy
A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team kerékpárosai a közelmúltban két versenyen is eredményesen szerepeltek.

A mountain bike sport olimpiai szakágában, a cross-countryban (XCO) az utánpótláskorú versenyzőknek már a második, míg a felnőtteknek az első fordulót rendezték meg április utolsó hétvégéjén a nagykanizsai Csónakázó-tó melletti Bike Park kifejezetten erre a szakágra épített pályáján,

A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team tizennyolc fős csapata öt érmet szerzett ezen a hétvégén, pedig a szokatlanul meleg időjárás nem volt a segítségükre. A legfényesebb érmet az U17-es lányoknál Bokros Csenge, míg a szintén U17-es fiúknál Baranyi Áron nyakába akasztották. Csenge előző nap egy osztrák versenyen még a sárral küzdött, ahol inkább a technikára vigyázott, mivel a nagykanizsai még válogató versenye az augusztusi Európa-bajnokságnak. A hétvégi eredményével az ifik között már bebiztosította magát a válogatott keretébe.

A munka ünnepén a népszerű balatonfüredi mountain bike maratont „tekerték meg” a veszprémi fiatalok, amit edzőversenynek szántak, még akkor is, ha az ország minden tájáról érkeztek nagyobb csapatok versenyzői is. És ha már elmentek, mindjárt négy aranyat, három ezüstöt és egy bronzot hoztak haza korcsoportjaikban. Ám ami az érmek számától is nagyobb eredmény, hogy a rövidebb, 25 km-es távon a nőknél az U17-es Bokros Csenge, a férfiaknál az U19-es Fülöp Ádám a felnőtt versenyzőket legyőzve végeztek az abszolút első helyeken is.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.