Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Jubileumi tájfutóverseny fényes veszprémi sikerekkel

2018. április 25. 15:42
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tizenhárom érmet gyűjtött a Szabadszálláson rendezett 40. Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyen.

Csehországból, Finnországból, Horvátországból, Németországból, Norvégiából, Romániából, Svájcból és Szlovákiából érkező külföldi versenyzők, valamint nagyszámú hazai résztvevő küzdött meg egymással április 14-15-én Szabadszálláson, a 40. alkalommal megrendezett Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futóversenyen. A negyvenöt meghirdetett kategóriában mintegy hétszázan álltak rajthoz a két nap során.

A legeredményesebb veszprémi versenyzők egy csoportja - Fotó: Bálint MónikaA legeredményesebb veszprémi versenyzők egy csoportja - Fotó: Bálint Mónika

A szervezők a Duna-Tisza közi homokhátság területén, a Strázsa-hegyen tűzték ki a pályákat, amelyek teljesítése speciális kihívásokat tartogatott a nevezők számára. – A felszínt nagyrészt kötött futóhomok borítja, amin megerőltető a futás. Azonban tájékozódás szempontjából is komoly felkészültséget igénylő feladatot kapott mindenki. Ugyanis a szél által formált homokbuckák rendkívül részletgazdag domborzatot alkotnak, és a növényzet is változatos: lombos- és tűlevelű erdők, fás ligetek, bozótfoltok és nyílt részek váltogatják egymást, amiben nem könnyű eligazodni – mesélte portálunknak Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

A két futam összesített időeredménye alapján a Veszprémi Honvéd Sportegyesületből tizenhárman értek el dobogós helyezést a színvonalas megmérettetésen, három arany-, hat ezüst- és négy bronzérem birtokában zárták a hétvégét.

A VHSE eredményei:

M12C: 2. Bálint Gergő, 3. Kovács Jeromos
M14C: 2. Barát Benedek
M35A: 2. Molnár Zoltán, 3. Tóth Attila
M55A: 1. Domán Gábor, 2. Takács Csaba
W10D: 3. Barát Jázmin
W14B: 2. Lantai Lili
W18B: 1. Mérő Dominika
W45A: 3. Németh Zsoltné
W55A: 2. Böröczkyné Makai Anna
W65A: 1. Wieder Ilona

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.