Kezdősorukat nélkülözve is nyertek

  • Telekom Veszprém U21
  • 2018.04.21
  • 20:53
Legjobbjait nélkülözve, fiatal játékosaira támaszkodva aratott magabiztos győzelmet a Telekom Veszprém U20-as együttese a másodosztályú kézilabda-bajnokság szombati játéknapján.

A Telekom Veszprém U20-as legénységének gólágyúi némi meglepetésre csak a nézőtéren foglaltak helyet a Pécs elleni mérkőzésen, így a szokottnál is fiatalabb veszprémi gárdát láthatott a Tüzér utcai sportcsarnok közönsége.

Nem remegett meg a fiatal titánok keze, akik 3-0-s nyitást követően rendre vezetni tudtak (13. perc: 6-4). A Baranya megyei rivális összekapta magát, s hat perccel a játékrész vége előtt egyenlíteni tudott (8-8). Ez azonban nem zavarta meg a mieinket, akik rendre magukhoz ragadták a vezetést (30. perc: 12-11).

Fordulást követően egy-hármas szériára, hat-kettes periódussal válaszolt a Telekom (19-16). Remek védelem és kapusbravúról – ez volt a recept a folytatásban, amikor is állva hagyta ellenfelét a vendéglátó: a kilenc-kettes etap után (53. perc: 26-18) már csak győzelem mértéke lehetett kérdéses. A Telekom ászait a pakliban hagyva is imponáló magabiztossággal múlta felül a pécsieket (30-23).

Férfi kézilabda NB I/B Nyugati-csoport, 23. forduló:
Telekom Veszprém U20–Pécsi VSE 30-23 (12-11)
Veszprém, Tüzér utcai sportcsarnok 150 néző. Vezette: Bátori, Szécsi.
Veszprém: Nagy B. – Molnár 1, Czeglédy 5, Kőhegyi 4, Somogyvári 1, Szuharev 4, Szakály 5. Csere: Szél (kapus), Bábos 1, Kovács 3, Kurucz 6, Petróczy, Wiczián, Gaál, Vass. Edzők: Gulyás István, Tombor Csaba.

Edzői értékelés

Gulyás István: – Eljutottunk a bajnokságnak abba a szakaszába, ahol már szinte mindegy mi történik a folytatásban. Ezért úgy döntöttünk, hogy játéklehetőséget biztosítunk a fiataljainknak. Ebből a megfontolásból gyakorlatilag kihagytuk a kezdő sorunk. Éltek a fiatalok a lehetőséggel, kiválóan kézilabdáztak, remekül küzdöttek.