Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Floorball: nagy lépés a végső siker felé

2014. április 2. 17:41
Izgalmas mérkőzésen nyert Komáromban a Lizards FT U14-es együttese.

Az U14-es tabella első három helyezettje két ponton belül van, közülük kettő, a Komárom és vendége, a Veszprém találkozott a hétvégén. Az első harmad képe már jól mutatta, hogy nem lehet gólzáporos mérkőzésre számítani. A támadásokat inkább a bakonyiak kezdeményezték, ők birtokolták többet a labdát, azonban számítaniuk kellett a mindig veszélyes komáromi kontrákra is.. Mindkét csapat nagyon figyelt a védekezésre, de több apró hibából kiderült, hogy a gyerekek is érzik a mérkőzés tétjét, izgulnak. Egy perccel a játékrész letelte előtt a hazaiak hibáztak először, amit Bögi Levente váltott gólra. Így a mieink vonulhatta lélektani előnnyel az öltözőbe.

A második játékrészben aztán nem kellett sokat várni a veszprémi hibára. A harmadik percben egy rontott kapura lövés a kapu mögül, a palánkról pattant vissza, amit a hazaiak legifjabb játékosa védőktől nem zavartatva tudott a hálóba juttatni. A 7. perc legvégén egy szabálytalan távolságban helyezkedő védő miatt emberhátrányba kerültek a „gyíkok”. Szerencsére az első sorunk már elég rutinosnak mondható emberhátrányos helyzetben, amit jól mutat, hogy már csak öt másodperc volt vissza a hátrányból, mikor egy ügyesen megszerzett labdának köszönhetően Kiss Máté újra a vendégeknek szerzett előnyt. A harmad hajrájában aztán jött egy újabb rövidzár a Lizards védelemében, amit komáromi gól követett. Így minden az utolsó tizenöt percben kellett, hogy eldőljön.

Vágni lehetett a feszültséget, a nagyon lelkes szülői szurkolótábor olyan hangulatot teremtett, mintha hazai pályán játszanának a „gyíkok”. Gól azonban egészen a 12. percig nem született. Ekkor azonban Orosz Luca szabadütését Fertig Dávid egyből kapura ütötte, ami olyan szerencsésen pattant meg egy védőn, hogy végül a kapuban kötött ki. Előny újra a vendégeknél, azonban az SZPK csapata nem arról híres, hogy feladná a küzdelmet. Nagy hajrába kezdtek és két perccel a vége előtt még a kapusukat is lehozták. Ellenfelük azonban ügyesen tartotta a játékszert, lehetőségük lett volna akár növelni is az előnyt, de végül ez nem sikerült. Így is óriási volt az öröm a vége sípszó felhangzásakor. A Lizards csapata egy nagy lépést tett a végső győzelem megszerzése irányába, de ehhez még le kell győzni a Vajda White Sharks csapatát, akiktől a szezonban eddig egyedüliként szenvedtek vereséget.

U14-es floorball-bajnokság:
Szőnyi Palánkdöngetők Köre–Lizards Floorball Team 2-3 (0-1, 2-1, 1-0)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.