Elmaradt a futsalbravúr

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.04.16
  • 21:36
Számos helyzetét elpuskázta, így egy góllal alulmaradt a címvédő Rába ETO vendéglátójaként a veszprémi futsalcsapat az NB I rájátszásában.

Újabb rangadó várt a veszprémi futsalosokra az NB I rájátszásának B csoportjában. A Bőnyt magabiztosan legyőző, majd a Haladástól egygólos vereséget szenvedő Madarász-csapat hétfő este a két sikert maga mögött tudó, címvédő Rába ETO-t fogadta a Március 15. utcai csarnokban.

Az erőviszonyoknak megfelelően a kisalföldiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 6. percben Klacsák tűzte rá a játékszert Schmidmajer kapujára, de fölé lőtt. Kisvártatva a vendégek argentin újonca, Rolon lőtt kapásból, ám ő is célt tévesztett. A játékrész derekánál aztán már pontosak voltak a győriek: bal oldali sarokrúgásukat követően Constantino talált be (0-1).

Sáhó ígéretes helyzetben hatalmas kapufát lőtt. A Veszprém kontrázott, Tatai nézett farkasszemet Klicsóval, aki hárítani tudott. Hattal a szünet előtt újabb nagy győri lehetőséget jegyezhettünk fel: Constantino remek ütemű átadásáról centikkel maradt le Rolon.

Boromisza Gábor is próbára tette Klicsó reflexeit, ismét a hálóőr örülhetett. Másodpercekkel később Püspök kapott óriási tapsot, miután hatalmasat mentett a kapu torkából. A rivális az utolsó percben is rohamozott, ami meg is hozta számukra a sikert, Klacsák állította be a 0-2-es félidei állást.

Két perc sem telt el a második felvonásból, amikor „robbant” a csarnok, Püspök tizenöt méterről eleresztett lapos lövése ugyanis a jobb alsó sarokban kötött ki (1-2).

Nem sokkal később a Győr végezhetett el szabadrúgást tíz méterre a kaputól. Hiába a szép kombináció, a helyzet kimaradt. A Veszprém pedig kétszer is egyenlíthetett volna, Tatai és Bognár fejesénél is nagyon kevés hiányzott az üdvösséghez.

Az 1. FCV átvette a mérkőzés irányítását, teljesen nyílttá vált a párharc. Fehér kétszer is kapura lőtt, de ezúttal is Klicsó volt a végállomás. Közben persze a riválisnak is voltak lehetőségei, de a csereként beállt Spandler kétszer is hárított. Fél óra elteltével újabb hatalmas sansz maradt ki, Tar nagyszerűen szerzett labdát, de a kapusba bombázott.

A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat. Boromisza Gábor piros lapot kapott Constantino hatoson belüli buktatásáért, a büntetőt Dávid értékesítette. Bencsik és Bognár vezethetett veszélyes ellentámadást, amely végén utóbbi mellé durrantott. Jóval pontosabbak volt az ETO, Klacsák második góljával már három volt közte (1-4).

Az utolsó öt percben öt a négy elleni játékra váltott a házigazda. Boromisza Dániel lövése az ellenfél védőjéről a hálóba pattant. A veszprémiek töretlen hittel mentek előre, ami szépítést eredményezett, Tatai ugyanis másodpercekkel a vége előtt betalált (3-4).

Futsal NB I, rájátszás, B csoport, 4. forduló:
1. FC Veszprém–Rába ETO Győr 3-4 (0-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Szilágyi (Tamási, Pápai).,
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Püspök, Boromisza D., Bencsik. Csere: Spandler (kapus), Kellner, Fehér, Tar, Boromisza G., Ruzicska, Bognár P., Apatini. Vezetőedző: Madarász János.
Győr: Klicsó – Klacsák, Constantino, Sáhó, Dávid. Csere: Alasztics (kapus), Győrfi, Rolon, Papp, Tama, Juanra, Bognár B., Végh. Vezetőedző: Javier Rodríguez Nebreda.
Gólszerzők: Püspök (22.), Boromisza D. (36.), Tatai (40.), ill. Constantino (9.), Klacsák (20., 32), Dávid (30. – büntetőből).
Piros lap: Boromisza G. (30.).

Edzői értékelések

Madarász János: – Az első játékrészben fölénk kerekedett az ETO, a másodikban azonban kiválóan játszottunk. Ekkor volt egy hat-hétperces periódus, amikor egyenlíthettünk volna, azonban rendre kihagytuk a helyzeteinket. Futottunk az eredmény után, de ma csak ennyire telt tőlünk.

Javier Rodríguez Nebreda: – A mienk az egyetlen csapat, amely a bajnokságban nyerni tudott ebben a kiváló hangulatú csarnokban. Kétszer is véghez vittük ezt, úgy vélem, mindkétszer megérdemelten. Próbáltuk lassítani játékot, hiszen a Veszprém nagyon veszélyes alakulat, amely még háromgólos hátrányban sem adja fel.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 22
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 5
utolsó módosítás 2018. május 17. 22:07
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »