Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyolc tájfutó érem a Vértesből

2018. április 13. 20:48
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói két arany-, három ezüst- és három bronzérmet szereztek az április 7-8-án rendezett Tavaszi Spartacus Kupán.

Egy középtávú prológot követően közel nyolcszázan álltak rajthoz a Tavaszi Spartacus Kupa kétnapos, országos rangsoroló tájékozódási futó versenyen a Vértes-hegységben.

Fotók: Máthé IstvánFotók: Máthé István

A mezőnyöket főként azok a cseh, lengyel és szlovén indulók duzzasztották fel, akik a 2018-as CEYOC (Central European Youth Orienteering Cup – Közép-Európai Ifjúsági Tájékozódási Futó Kupa) kapcsán érkeztek hazánkba a 16-18 éves korosztály számára meghirdetett nemzetközi megmérettetés résztvevőivel együtt, és beneveztek annak kísérő versenyére, a Spartacus Kupára.

– A sűrű völgyhálózattal, meredek, sziklás oldalakkal és jelentős szintkülönbségekkel jellemezhető középhegységi terepen egy normáltávú és egy középtávú futamra került sor. Az összetett időeredmények alapján Veszprémi Honvéd Sportegyesületből nyolcan állhattak fel a dobogóra, két arany-, három ezüst- és három bronzérem birtokában – tájékoztatta portálunkat Mérő Edit, a Veszprém Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

Lantai Lili a dobogó tetejénLantai Lili a dobogó tetején

Eredmények:
M12C: 2. Kovács Jeromos, 3. Bálint Gergő
M14B: 3. Bálint Ádám
M21B: 2. Domán Rajmund
M35A: 1. Tóth Attila
M40: 3. Molnár Zoltán
W16B: 1. Lantai Lili
W55: 2. Böröczkyné Makai Anna

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.