Marguc bízik a szurkolók támogatásában

  • Telekom Veszprém
  • 2018.04.13
  • 07:38
Akkor van a legnagyobb szükségünk a szurkolóinkra, amikor nem megy annyira a játék, bízom benne, hogy most is mellénk állnak – húzta alá a Telekom Veszprém szlovén jobbszélsője, aki leszögezte, játékostársai hozzáállásán semmi nem múlhat a szezon hátralevő felében.

Korai búcsú a Bajnokok Ligájától, a meccsről kivonuló csalódott szurkolók, ideiglenes (?) fizetéscsökkentés a játékoskeretnél és a szakmai stábban – nem ilyen és ehhez hasonló előjelekkel szokott a Magyar Kupa négyes döntőjére utazni a Telekom Veszprém csapata. Ha még azt is hozzáadjuk a képlethez, hogy nemrégiben a Veszprém Arénában tudott győzni az ősi rivális Mol-Pick Szeged csapata – igaz, komoly tét nélküli találkozón – akkor elmondható, hogy baljós árnyak gyülekeznek Debrecen fölött veszprémi szemszögből. A hétvégén ugyanis a hajdúsági Főnix Csarnokban rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol a szegediek a Csurgóval, a mieink pedig a Balatonfüredi KSE-vel (15.15) találkoznak a szombati elődöntőkben.

Csapata csütörtök délutáni tréningjét követően Gasper Marguccsal próbáltuk „diagnosztizálni” a Telekom skjerni vendégjátékát. – A dánok elleni párharc egy hiba volt. Nincs kifogás, hibáztunk, minden bizonnyal az egyik leggyengébb teljesítmény nyújtottuk csapatként mióta Veszprémben játszom. Nem egyszerű megtalálni, hogy milyen tényezők vezettek a kinti vereséghez. Egy biztos, nem becsültük le őket, s úgy vélem, a felkészülés is rendben zajlott, sőt, a taktikánk is rendben volt. A meccs folyamán végig azt éreztem, hogy amikor közelebb kerülhettünk volna az ellenfélhez, akkor jött egy görcsös akarás és újabb hibákat követtünk el. Ez tetőzött a 45. perc környékén, amikor egyszerűen átrohant rajtunk a rivális a saját buta hibáink miatt. Itthon minden követ megmozgattunk, s egy egész jó meccset játszottunk, de valószínűleg már túl késő volt, hogy megfordítsuk a párharcot – tekintett vissza a szlovén szélső, aki elárulta, az egész társaság nehezen emésztette meg a kudarcot, s még a héten is szóba került az öltözőben, hogy mi vezethetett a BL-búcsúhoz.

A csapatszellemmel azonban nincs probléma. Személyes ellentétek nincsenek az öltözőben, sőt, mindenkiben ég a bizonyítási vágy, hogy megmutassák a Veszprém még mindig az a csapat, amely tavaly ott volt a legjobb négy között a BL-ben, s amely a szezon elején is remekül muzsikált – tudtuk meg Marguctól, aki számít a bakonyi szurkolók támogatására a szezon hátralevő felében is. – Tudjuk, hogy csalódást okoztunk a szurkolóknak, hiszen mi is óriásit, egészen biztosan nagyobbat csalódtunk magunkban, de így is nehéz volt látni, hogy a drukkerek egy része elhagyta az Arénát a meccs vége előtt. Érthető és elfogadható, amit tettek, de egy csapatnak pont akkor van a legnagyobb szüksége a drukkerekre, amikor az mélyponton van. Bízom benne, hogy a folytatásban továbbra is mellénk állnak – fűzte hozzá Marguc.

A jobbszélső három pokoli nehéz meccset vár a Tisza-partiak ellen. – A Skjern elleni játék mutatott játék nem lesz elég a remek erőkből álló Szeged ellen az előttünk álló hétvégén. Mindenki tudja, hogy annál sokkal több kell, s egész héten ennek a szellemében készülünk, méghozzá azért, hogy mindkét fronton – a bajnoki döntőben és Magyar Kupában – bebizonyítsuk, még mindig mi vagyunk Magyarország legerősebb együttese.


Férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntő, Debrecen, Főnix-csarnok

Április 14., szombat, elődöntők:
13.00 MOL-Pick Szeged–Csurgói KK
15.15 Telekom Veszprém–Balatonfüredi KSE

Április 15., vasárnap:
15.15 bronzmérkőzés
17.45 döntő

Tabellák
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 2018/19
1. Vardar Szkopje 2
2. Meskov Breszt 2
3. Telekom Veszprém 2
4. Rhein-Neckar Löven 2
5. Barcelona 0
6. IFK Kristianstad 0
7. Kielce 0
8. Montpellier 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 15. 21:28
tovább »
Férfi kézilabda NB I, 2018/19
1. Mol-Pick Szeged 8
2. Telekom Veszprém 6
3. HE-DO B. Braun Gyöngyös 5
4. Grundfos Tatabánya KC 5
5. Csurgói KK 4
6. Ceglédi KKSE 4
7. Sport36-Komló 4
8. Dabasi KC VSE 3
9. FTC 2
10. CYEB Budakalász 1
11. Mezőkövesdi KC 1
12. DVTK-Eger 1
13. Balatonfüredi KSE 0
14. Vecsési SE 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 18. 20:35
tovább »