A válogatott szereplés doppingolja a futsalosokat

  • 1. Futsal Club Veszprém
  • 2018.04.12
  • 15:20
Az új szövetségi kapitány, Turzó József irányításával kettős győzelemmel mutatkozott be megújuló futsalválogatottunk. Madarász János a szakvezetésben, az 1. FC Veszprém gólvágói – Boromisza Dániel és Tatai József – pedig a pályán kaptak kulcsszerepet.

Új időszámítás kezdődött nemrégiben a magyar futsalválogatott életében. Sito Riverat a Haladás vezetőedzője, Turzó József váltotta a szövetségi kapitányi poszton, aki a veszprémiek trénerét, Madarász Jánost kérte fel a másodedzői poszt betöltésére. A válogatott játékoskerete sem maradt veszprémiek nélkül: Boromisza Dániel és Tatai József is meghívást kapott az új összetételű nemzeti együttes első összetartására.

A mieink a 2016-os világbajnokságon résztvevő Costa Rica válogatottjával kétszer is összemérték tudásukat: múlt hét szerdán 2-0-ra, két nappal később – Tatai góljának is köszönhetően – 3-1-re nyertek a fővárosban. A nemzeti csapatnál töltött hét tapasztalatairól Madarász János blogjában mesélt, Boromisza Dániel és Tatai József pedig a veszprémiek szerda esti edzése után osztotta meg gondolatait portálunkkal.

Remek az összhang köztük a pályán és azon kívül is – Tatai József és Boromisza Dániel gólöröme

Abban mindkét sportember egyetértett, hogy a korábbiakhoz képest felszabadultabb légkörben teltek az edzések Turzó József irányítása alatt, aki taktikailag is teljesen új irányvonalat vázolt fel keret tagjainak. – A legfontosabb változás, hogy ezúttal érzem a szövetségi kapitány bizalmát, ami különösen fontos számomra a jó játékhoz – jegyezte meg Tatai József.

Boromisza Dániel arra is kitért, hogy a címeres mezben jóval magasabb szinten kell helyt állniuk, s az ott összeszedett tudást klubszinten is kamatoztatnák. – Sokkal magasabb színvonalú az edzések minősége. A válogatottat tizenhét közel azonos képességű játékos alkotja. Míg klubszinten elég öt pontos passz egy helyzet kialakításához, addig a válogatottban lehet, hogy tíz jó húzás sem elég a ziccerbe kerüléshez. Közhely, de ebben a sportban centiken múlhat a siker, itt pedig rengeteget lehet taktikailag fejlődni – tette hozzá Boromisza. Azt mindkét spíler kiemelte, hogy a mindennapos motiváció terén, s az egyéni képességiek fejlesztése során is rengeteget tudnak meríteni a válogatottnál töltött időszakból.

Tatai József

Klubcsapatuk hullámzó teljesítményéről és a zajló rájátszásról is szót ejtett a két jó barát, akik jó pár szezont lehúztak már egymást mellett. – Olyan rutinos társak köszöntek el a csapattól az elmúlt időben, akikkel gyerekkorunk óta együtt játszottunk. A helyükre fiatal játékosok kerültek, így várható volt, hogy nehézségeink adódnak a szezon során. Az elején nem igazán tudtunk megbirkózni ezzel, most már egyre jobban megy ez is. Ez a csapat akkor lenne igazán ütőképes, ha a magja további három évig együtt maradna, s érkezne két-három komoly erősítés a kerethez – húzta alá Tatai. A csapatkapitány azt is elmondta, két év múlva már hazánk legjobb három alakulata között szeretnék viszontlátni a Veszprémet.

A válogatott összetartása után, hétfőn rögtön a szövetségi kapitány csapatával, a Haladással meccselt a Madarász-legénység. A mieink remek mérkőzésen 6-5-re alulmaradtak. – Nem sikerült a bravúr, pedig benne volt a mérkőzésben – összegzett bosszúsan Bomorisza, aki szerint a Haladás elleni meccset is eldöntő apró nüánszokban kell előrelépniük a jövőben.

Boromisza Dániel

– A futsalhoz nem köthető hétköznapi dolgok is jobban mennek a válogatottnál töltött idő után. Óriási energiákat ad, hogy a hazámért küzdhetek – jegyezte meg Tatai.

– Úgy érzem, hogy valahol egy második esély számomra a futsal, hiszen a nagypályás karrieremből kimaradt az NB I-es szereplés. Most azt érzem, hogy a futsal maradéktalanul visszaadja azt, ami esetleg onnan hiányzik. Az élvonalban játszunk hétről hétre, méghozzá remek csapatok ellen egy folyamatosan növekvő színvonalú bajnokságban. A sportág elismertsége is napról napra emelkedik. Jó érzés, hogy itt Veszprémben nem ritka, hogy telt házas meccseken léphetünk pályára – árulta el Boromisza Dániel.

Tabellák
Futsal NB I, 'B' csoport
1. Rába ETO Győr 22
2. Swietelsky Haladás VSE 19
3. 1. FC Veszprém 9
4. Aramis SE 8
5. Bőny 5
utolsó módosítás 2018. május 17. 22:07
tovább »
Futsal NB I, 2017/18 alapszakasz
1. MVFC Berettyóújfalu 43
2. Rába ETO Győr 38
3. Swietelsky Haladás VSE 35
4. Dunaferr 35
5. Nyírgyulaj KSE 26
6. 1. FC Veszprém 24
7. Ferencvárosi TC 20
8. Aramis SE 14
9. Debreceni Egyetemi AC 12
10. Bőny 12
utolsó módosítás 2018. március 19. 21:19
tovább »