Itthon és külföldön is dobogón a veszprémi kerékpárosok

  • egyéb
  • 2018.04.12
  • 14:14
  • Toldi Tamás - Veszprém Cycling Academy
A magyar kupasorozat kezdete előtti utolsó külföldi versenyén, a horvát tengerparton álltak rajthoz a veszprémi kerékpárosok.

A VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team ismét kemény ellenfelek között találta magát az Isztriai félsziget legdélebbi pontján, a Premantura-ban megrendezett Kamenjak Rock Trails C1-es besorolású mountain bike versenyen. Az olimpiai kvalifikáció miatt tizrnnyolc ország képviselte magát, ahol a világ elitjéhez tartozó olaszok is szép számmal tisztelték meg a mezőnyt, a legtöbb korcsoportban ők tekertek át a célvonalon elsőként.

A magyarok közül a kilenc fős veszprémi csapat volt a legeredményesebb ugyanis az elsőéves U17-es versenyző Bokros Csenge megnyerte a futamát, megtörve ezzel az olasz dominanciát. Az inkább sziklakertre hasonlító versenypályán a szintén U17-es Kiss Kata az előkelő 4. helyen végzett. Az U17-es fiúknál Baranyi Áron hatalmas csatában a 3. helyre futott be, ami óriási bravúr volt az erős mezőnyben.

Fotó: Veszprém Cycling Academy

Eközben Budapesten egy utánpótlás ügyességi versenysorozat második állomásán is győzedelmeskedett az U15-ös Orosz Lili, míg U19-ben Hebling Lili ezüstérmet szerzett.

Az elmúlt pár hét eredményei több mint biztatóak a hamarosan kezdődő magyar kupasorozat előtt ahol a következő három futam az U17 és U15-ös versenyzők válogatóversenye is a mountain bike olimpiai számában (XCO).