Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyetemi bajnok Koszár Zsolt

2018. április 12. 8:00 // Forrás: VEDAC
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) újabb kiváló eredményeket söpörhetett be: Fonyó Sándor félmaratoni versenyt nyert, míg Koszár Zsolt az országos egyetemi-főiskolai mezeifutó bajnokságon szerzett aranyérmet.

A Dunakanyar-Panoráma futásra közel kétezer sportolni vágyó nevezett, a félmaratoni távon pedig közel kilencszázan álltak rajthoz. A 21 kilométeres szakaszon a férfiak mezőnyét 488-an alkották. Hosszútáv futónk, Fonyó Sándor új útvonal csúccsal nyerte a távot 1:16:03-as eredménnyel, a kifejezetten nehéz terepen két percet vert üldözőire, a fővárosi dr. Oláh Gáborra, valamint Schwartz-Nagy Attilára.

Fonyó Sándor félmaratoni versenyt nyert - Fotók: VEDACFonyó Sándor félmaratoni versenyt nyert - Fotók: VEDAC

Koós Hutás László tanítványa, a tavalyi, Mátrában megrendezett hegyifutó bajnokság győztese a verseny után elmondta: – Kifejezetten jól ment a futás, de még maradt bennem, jövő héten lesz a válogatóverseny az Európa-bajnokságra, ezért egy kicsit tartalékoltam. Az a verseny sokkal nehezebb lesz.

Budapesten rendezték meg az országos egyetemi-főiskolai mezeifutó bajnokságot. A Pólus center mellett kijelölt pályán összesen 1500 indulót regisztráltak a szervezők a különböző korosztályokban.

Az egyetemi bajnokságra jelentkezőknek 6000 métert kellett teljesítenie, minél gyorsabban.

Koszár Zsolt végül 19:21 perces eredménnyel nyert, közel egy percet verve az utána célba érkezőre.

Koszár Zsolt egyetemi bajnok lettKoszár Zsolt egyetemi bajnok lett

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős gépészmérnök hallgatója ezzel a Budapest bajnoki címet is begyűjtötte.

– Ez a bajnokság remek felkészülési lehetőséget biztosított nekem a hétvégi Vivicitta 10 kilométeres távjára, ahol komoly csatára számítok. Úgy érzem, egyre jobb formába kerülök, s bár egyelőre a tanulmányok és a közeledő államvizsga miatt kicsit kevesebbet tudok edzeni, mint korábban, de bízom magamban – szögezte le a korábbi nagymezei magyar felnőtt mezei futó bajnok, Koós Hutás László tanítványa.

vehirsport.hu
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. ma 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.