Remekelt Veszprém első szinkronúszó csapata

  • úszás
  • 2018.04.10
  • 17:48
Jól kivitelezett, összeszedett kűrt futott Veszprém első szinkronúszó csapata, amely negyedikként zárta a Székesfehérváron rendezett nemzetközi seregszemlét.

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) utánpótlás és junior szinkronúszói 2018 februárjában kezdték meg a versenyszezont a kezdők egyik kedvelt versenyén, a fővárosi Synus Kupán. A veszprémi lányok többségének ez volt az első versenye, ami az eredményeken abszolút nem látszott. Czövek Gréta (2004) és Burger Ágota (2007) ugyanis aranyérmet szerezett saját korosztályában, Boda Noémi (2005), Nagy Vivien (2006) és Koncsol Jázmin (2008) a második helyen végzett, Fodor Virág (2004) pedig bronzérmes lett.

Fotók: VÚK

– Korosztályában minden lány kimagaslóan szerepelt, mindannyian hibátlan sorgyakorlatokat mutattak be. Nagyon elégedetten tértek haza ők és mi, edzők is – fogalmazott Aranyossy-Nagy Zsófia.

Márciusban a felnőttek folytatták a sort az év egyik legnépszerűbb versenyén, a székesfehérvári Orka Kupán. Maga a viadal is rekordokat döntött, hiszen tizenkét nemzet közel negyven egyesületének hétszáz versenyzője mérte össze tudását.

– A veszprémi szinkronúszók először tudtak csapatként, kombinációs kűrben kiállni, mely meghatározó élmény volt mind az edző, mind a lányok számára. Az együttest nagyrészt azok a lányok alkotják, akik gyerekként érkeztek az első edzésekre 2011-ben és most felnőttként képviselték egyesületüket – tette hozzá a VÚK edzője.

Jól kivitelezett, összeszedett kűrt futott Veszprém első szinkronúszó csapata, amely nagy meglepetésére a negyedik helyen zárt az erős mezőnyben, a magyar csapatok közül pedig bronzérmesek lett. Az alakulat tagjai: Krasznai Lilla, Szöllősi Vivien, Horváth Boglárka, Farkas Luca, Balogh Kinga, Kristóf Julianna és dr. Kovácsházy Eszter.