Ismét két góllal nyert a futsalválogatott, Tatai is betalált!

  • futsal
  • 2018.04.06
  • 17:05
  • MTI/MLSZ/vehirsport.hu
A magyar futsalválogatott pénteken is két góllal múlta felül Costa Rica együttesét barátságos mérkőzésen. A veszprémi Boromisza Dániel és Tatai József is pályára lépett, utóbbi gólt is lőtt.

Egy nappal korábban Turzó József szövetségi kapitány 2-0-s sikerrel debütált a kispadon, ezúttal pedig 3-1-re győzött a csapata.

A Veszprém kiválósága, Tatai is betalált - Fotók: MLSZ

Az első félidőben Harnisch Ákos talált a kapuba, de a második játékrész elején egyenlítettek a vendégek. A hátralévő időben Tatai József emberelőnyben szerzett ismét vezetést, a végeredményt pedig a csütörtökön is eredményes Dróth Zoltán állította be kisbüntetőből - a hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint.

A vendégek eredetileg szerdán játszották volna első magyarországi meccsüket, de a gyöngyösi találkozó elmaradt, mivel az Air France légitársaság dolgozóinak sztrájkja miatt Costa Rica legjobbjai nem érkeztek meg időben Budapestre. Ezt pótolták most a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Magyarország–Costa Rica 3-1 (1-0)
Magyarország
: Sásdi Bálint – Boromisza Dániel, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán. Cserék: Mezei Dávid, Alasztics Marcell, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Dávid Richárd, Sánta Attila.
Gólszerzők: Harnisch, Tatai, Dróth, ill. Paniagua.

Kapitányi értékelés

– Védekezésben ismét stabilak voltunk, és ezúttal már támadásban is többet kaptam a csapattól. Összességében úgy érzem, javult a játékunk a csütörtöki mérkőzést követően. Nagyon pozitív egy héten vagyunk túl, remek csapategység kezd kialakulni a válogatottnál, ebben természetesen a két győzelem is segít, és azt láttam, hogy a játékosok vevők arra a taktikára, stílusra, amit szeretnék megvalósítani a csapatnál. Sokat kell még fejlődnünk, de kezdésnek nagyszerű volt az elmúlt néhány nap – értékelt a mérkőzés után Turzó József az mlsz.hu-nak.

Tabella
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. MVFC Berettyóújfalu 9
2. 1. FC Veszprém 9
3. Kútház Haladás VSE 7
4. Dunaferr 6
5. Nyírgyulaj KSE 4
6. Szigetszentmiklós Futsal 3
7. Debreceni Egyetemi AC 3
8. Rubeola FC Csömör 2
9. Aramis SE 0
10. BME-BT FC 0
utolsó módosítás 2018. szeptember 18. 10:16
tovább »