Győzelemmel mutatkozott be Turzó József a futsalválogatott élén

  • futsal
  • 2018.04.05
  • 22:13
  • MTI/MLSZ/vehirsport.hu
A magyar futsalválogatott csütörtökön 2-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát barátságos mérkőzésen, így Turzó József szövetségi kapitány sikerrel debütált a kispadon.

Az első félidőben a magyarok legjobbja, Dróth Zoltán volt eredményes, míg a második felvonásban Horváth Benedek állította be a végeredményt.

Turzó József segítőjeként az 1. FC Veszprém vezetőedzője, Madarász János is ez alkalommal debütált a nemzeti együttes kispadján. A bakonyiak két játékosa, Tatai József és Boromisza Dániel is a győztes gárda tagja volt.

Fotó: MLSZ

A vendégek eredetileg szerdán játszották volna első magyarországi meccsüket, de a gyöngyösi találkozó elmaradt, mivel az Air France légitársaság dolgozóinak sztrájkja miatt Costa Rica legjobbjai nem érkeztek meg időben Budapestre. A mérkőzést pénteken 14 órától játsszák le a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Magyarország–Costa Rica 2-0 (1-0)
Magyarország: Alasztics Marcell – Dávid Richárd, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán. Cserék: Mezei Dávid, Sásdi Bálint, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Boromisza Dániel, Sánta Attila.

Edzői értékelés

Turzó József: – Értékes győzelmet arattunk. Örülök, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset, amihez minden játékos hozzátette a maga részét. Egy út elején járunk, mindössze négy-öt nap közös munka van mögöttünk, ezért természetes, hogy védekezésben és támadásban is láttam még hibákat. A mutatott hozzáállással maradéktalanul elégedett vagyok, végig küzdöttek egymásért a játékosok, ez is mutatja, hogy jó kis csapategység kezd kialakulni a válogatottnál.

Tabella
Férfi futsal NB I, 2018/19
1. Dunaferr 25
2. 1. FC Veszprém 24
3. MVFC Berettyóújfalu 22
4. Kútház Haladás VSE 16
5. Szigetszentmiklós Futsal 12
6. Debreceni Egyetemi AC 12
7. Aramis SE 9
8. Rubeola FC Csömör 5
9. Nyírgyulaj KSE 4
10. BME-BT FC 3
utolsó módosítás tegnap 10:38
tovább »