Rasovszky a medencében is remekelt

  • úszás
  • 2018.04.03
  • 22:11
A debreceni országos bajnokságon 800 méteres gyorsúszásban bizonyult a legjobbnak a Balaton Úszó Klub Veszprém kiválósága, Rasovszky Kristóf.

Március 28-31. között Debrecenben rendezték az úszók országos bajnokságát, melyen medencébe ugrott a királynék városának hosszútávúszója, Rasovszky Kristóf is. A Balaton Úszó Klub versenyzője az ob-t megelőző hétvégén még Izraelben a nyíltvízi úszó Európa-kupa 10 km-es távján bizonyított: méghozzá remekül, hiszen az egy évvel ezelőttihez hasonlóan ismét nyerni tudott.

A nem mindennapi terhelésből érkezve természetesen különösebb elvárások nélkül úszhatott Debrecenben „Rasó”, aki négy számban is döntőt úszhatott: 1500 m gyorson 4., 400 m gyorson 6., 200 m háton 7. lett, míg a 800 méteres gyorsúszásban nem talált legyőzőre a hazai viadalon.

Fotó: Facebook - Rasovszky Kristóf

Így értékelte úszását Rasovszky Kristóf a Magyar Úszó Szövetség hivatalos honlapjának: – Az ezerötszáz napján még azért éreztem az előző hétvégi tíz kilométert, és ez még otthagyta a nyomát a négyszázra, ezúttal viszont már újra frissnek éreztem magam. Azt tudtam, hogy előre kell mennem, hogy a táv második felén már ne tudjanak igazából befogni. Végül működött a taktikám. Örülök az aranynak, de nemzetközi mezőnyben csak a nyíltvízre koncentrálok.