A legfőbb cél a győzelem

  • Hoya-Pannon Egyetem Veszprém
  • 2018.04.03
  • 21:26
  • veszpremkosar.hu
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprémben van annyi, ami a másodosztályú bajnokság április 6-án (péntek, 17 óra) tartandó csúcsrangadója előtt bizakodásra ad okot, az éllovas Oroszlányi SE Lions elleni itthoni mérkőzés remek propagandája lehet a sportágnak.

A mieink a múlt héten egy kiélezett találkozót nyertek meg az MTK Törökbálint ellen, az NB I/B Piros-csoportban aratott sikerük alapja a szigorú védekezés volt (67-63). Már az elején is a hátsó alakzatuknak köszönhették a térnyerésüket, majd az ellenfél (…idővel) talált rajtuk fogást. Az izgalmas csata során az egyetemisták nem voltak az igaziak, a vendégek nem engedték, hogy Körtélyesi Gergelyék kikerüljenek a látókörükből. Mivel a gárdánk előadásából hiányzott az ötletesség és a ritmus, az akcióikra rendre jött a válasz: a rivális valamennyi hátrányból felállt. A törökbálintiak a folytatásban is bizonyították, hogy a rangsorban miért állnak előkelő helyen, a rossz dobóformával szolgált hazaiakat gyakran kényszerítették hibázásra. A záró felvonás nyolcpontos HOYA-előnyről indult, a másik oldal mégis vezetéshez jutott. A hajrában a veszprémiek szerencsére mozgósították az utolsó erőtartalékaikat és „hozták” a bajnokit.

Kovács Somáék ily’ módon megerősítették a blokkbeli második helyüket, amit tizennyolc győzelemmel és hat vereséggel birtokolnak. A hátralévő két fordulóban egy diadalra van szükségük ahhoz, hogy az alapszakasz „leintésekor” megőrizzék eme pozíciót. A következő körben pokoli nehéz feladat vár rájuk, mert azokat az „oroszlánokat” fogadják a Vetési gimnázium tornatermében, akiktől decemberben kikaptak (81-74). Akkor a veszprémiek a Vértes lábánál próbálták diktálni a tempót, ám az első negyed második felétől csak az eredmény után futottak. Ajtó-ablak helyzetekben rontottak, pedig lehetett volna fogást találni a listavezetőn, mivel ők sem csináltak semmi különöset – „csupán” nálunknál egységesebbnek tűntek. A bakonyiak tisztességgel helytálltak, ám nem mindig értették meg egymást a pályán, így az OSE kézben tartotta az irányítást. A nagyszünet után hiába zárkóztak fel Hegedűs Gergelyék, az árnyékukat nem tudták átlépni, majd jött az újabb rövidzárlatuk. Mikor kezdett elúszni a hajó, az együttesünk hátul kockáztatott. A végén ugyan faragtak a hátrányukon, de összességében hiányzott belőlük az állhatatosság. A vállalható „zakó” során küzdöttek, hajtottak, a negyven perc viszont rávilágított arra, hogy a mutatottnál több van bennük.

Az oroszlányiak azóta is elsők, most húsz–négyet mutat a mérlegük. Vavra András tréner műhelye a minap kiütötte a sereghajtó Knipl Kft. Bonyhádi KSE-t (106-55), igaz, az azt megelőző öt fordulóban háromszor is elhasaltak. Hazai környezetben tizenegy–eggyel állnak, míg idegenben kilenc–hárommal.

– Tudjuk, hogy nyolc ponttal kellene nyernünk a képzeletbeli első helyhez, annak későbbi „begyűjtéséhez”, viszont mi nem számolgatunk, „csak” jó meccset szeretnénk játszani és lehetőleg örülni a lefújáskor – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Természetesen mindent megteszünk majd a sikerért. Ha győzni akarunk, óriásit kell harcolnunk, ugyanis előzetesen egyenlő erők küzdelmét várom. Nagy presztízscsatára van kilátás, de mifelénk senki sem mehet biztosra. Az OSE bajnokesélyes csapat, a keretükben kitűnő spílereket találunk. Elég csak Thomas Ryan Spagnolora, Madár Andrásra, Illés Mátéra, Kovács Gáborra és Kiss Kornélra gondolni, azonban a társaik is tudnak borsot törni az orrunk alá. Biztosan sok drukker kíséri el őket a királynék városába. A legfőbb célunk a győzelem, a második, hogy a sikert jó játékkal, a nézők szórakoztatásával érjük el, míg a harmadik, hogy a „műsorunk”és a taktikánk tovább fejlődjön. Az előző találkozók jelezték, hogy ők sem verhetetlenek. A kulcs most is a szervezett védekezésünkben rejlik. Ha okosan, a saját ritmusunkban játszunk, megvalósíthatjuk az elképzeléseinket, s vele együtt nem hagyjuk kibontakozni az ellent. A tanítványaimnak a várhatóan forró hangulatú rangadón a legjobbjukat kell hozniuk, hősiesen küzdeni – a labdákért megharcolni –, hogy jó helyzetbe kormányozhassuk magunkat. Egy biztos, a diadal lökést adna a társaságnak.

Tabella
Férfi kosárlabda NB I/B Piros-csoport
1. OSE Lions 47
2. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 46
3. Nyíregyháza Blue Sharks 44
4. Tehetséges Fiatalok Basketball 43
5. PVSK-Kronosz Kiadó 41
6. Vasas Akadémia 41
7. Nagykőrösi Sólymok KE 39
8. MEAFC 38
9. MTK Törökbálint 38
10. Budapesti Honvéd SE 37
11. Calle Pubfood Békés 34
12. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 33
13. Bonyhádi KSE 33
14. Vásárhelyi Kosársuli 32
utolsó módosítás 2018. április 17. 13:20
tovább »